Videóval: Botrányos választ adott Balog Zoltán, miután a kegyelmi ügyről kérdezték

Van bőr.

Istentisztelet után elkapták a volt fideszes minisztert és megkérdezték a kegyelmi ügyről. A válaszban nem volt köszönet.

Mint ismert, Balog Zoltán református püspök, Novák Katalin volt köztársasági elnök „tanácsadójaként” javasolta, hogy kapjon elnöki kegyelmet a bicskei ped0filbotrányban jogerősen elítélt Kónya Endre, a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon igazgatóhelyettese.

Balog azóta sem adott épeszű magyarázatot tettére. Most felkérdezték, válaszolt.

Elképesztő, amit mondott

Pekárné Farkas Emese, a Második Reformkor (2RK) alelnöke egy istentisztelet után kérdezte Balogot. Az ellenzéki párt egy videót is közölt a pár mondatos, de annál kiakasztóbb beszélgetésről.

A 2RK alelnökének kérdésére Balog jelezte, hogy már eleget beszélt a kegyelmi ügyről, több mint egyórás interjút adott korábban a 777.hu-nak is. De végül mégis válaszolt röviden:

A következő párbeszéd zajlott le a két fél között:

Balog Zoltán: „Kegyelmet kértem egy embernek, egy lelkésznek az a dolga, hogy kegyelmet kérjen.”

Pekárné Farkas Emese: „De miért gondolta úgy, hogy K. Endre megérdemli ezt a kegyelmet?”

Balog Zoltán: „Senki nem érdemli meg a kegyelmet, érdemtelenül adják.”

Íme a jelenet:

Balog rendőrségi ügybe is keveredett

Megírtuk, hogy okirat-hamisítás miatt feljelentést tesz az a korábban elbocsátott kántor, aki a Magyarországi Református Egyház másik tagjával közösen panaszt nyújtott be az egyházi zsinati bíróságához

Balog elmarasztalásáért és a tisztségétől való megfosztásáért

– értesült a hvg.hu.

Vargha Anikó és Kónya Levente arról számoltak be, hogy a panasz elbírálásáról szóló döntésen egy olyan személy aláírása is szerepelt, aki valójában nem is látta a dokumentumot.

A vitatott határozatban a zsinati bíróság elnöksége végül csak figyelmeztetésben részesítette Balogot a kegyelmi ügyben betöltött szerepéért.

Kapcsolódó cikkünk:

Szorul a hurok: Rendőrségi ügybe keveredett a pedofilbotrányban is érintett Balog Zoltán (+videó)

(Második Reformkor/Facebook)

Valódi Hírek