Szorul a hurok: Rendőrségi ügybe keveredett a pedofilbotrányban is érintett Balog Zoltán (+videó)

Okirat-hamisítás miatt tettek feljelentést Balog püspök ügyében.

Feljelentést tesz Balog Zoltán ügyében az elbocsátott kántor

Okirat-hamisítás miatt feljelentést tesz az a korábban elbocsátott kántor, aki a Magyarországi Református Egyház másik tagjával közösen panaszt nyújtott be az egyházi zsinati bíróságához

Balog Zoltán református püspök elmarasztalásáért és a tisztségétől való megfosztásáért

– értesült a hvg.hu.

Vargha Anikó és Kónya Levente arról számoltak be, hogy a panasz elbírálásáról szóló döntésen egy olyan személy aláírása is szerepelt, aki valójában nem is látta a dokumentumot.

A vitatott határozatban a zsinati bíróság elnöksége végül csak figyelmeztetésben részesítette Balog Zoltánt a kegyelmi ügyben betöltött szerepéért. Emlékezetes, Balog püspök volt az, aki rábírta Novák Katalin volt köztársasági elnököt, hogy kegyelmet adjon Kónya Endrének, a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon pedofilsegítő igazgatóhelyettesének.

Vargha Anikó feljelentésében arra is hivatkozott, hogy

a döntést aláíró két személy egyike sem tartózkodott Budapesten április 24-én,

mivel előző nap Balatonszárszóra utaztak, ahol másnap reggel a zsinati ülés kezdődött. Gyanús körülményként említették, hogy az egyik aláíró maga is elismerte: április 24-én nem volt olyan ülés, amelyen az ügyben döntés született volna, továbbá azt is, hogy az aláíró nem látta sem a panaszt, sem a határozatot, amelyet állítólag aláírt.

Április 23-án érkezett be a panasz a zsinati hivatalba, a válaszlevelet pedig július 3-án küldték el. A döntésről szóló dokumentumon azonban budapesti dátum és április 24-i keltezés szerepelt, ez pedig azt sugallja, hogy hivatalosan mindössze egy nap alatt hoztak döntést, azonban a kézbesítéssel már egy hónapot vártak.

Vargha Anikó súlyos nyilatkozatot tett a pedofilsegítő püspökről

„Úgy érzem, hogy Balog püspök az egész országra annyira rányomta a bélyeget, hogy Tökölnek is éreznie kell, ez nincs rendben”

– nyilatkozta Balog Zoltánról korábban Vargha Anikó.

A kántor felfüggesztette a tagságát mindaddig, amíg Balog nem távozik a püspöki posztjáról. Ahogyan az a Nyugati Fényen megírtuk, a volt politikus a zsinati elnöki pozíciójáról februárban lemondott, ugyanakkor továbbra is ragaszkodik másik pozíciójához, így pedig jelenleg is a Dunamelléki Egyházkerület püspöke a pedofilbotrányban vastagon érintett Balog Zoltán.

Beszámoltunk róla, hogy tíz református személy kérte nyílt levélben Balog eltávolítását az egyházi vezetők közül. köztük volt Vargha Anikó is.

„Továbbra is mindenki úgy táncol, ahogy Balog püspök fütyül, miközben teljes a káosz”

– írták többek között levelükben.

„Ez a megfélemlítés országa”

A kántor elmondta: a levelet több mint ezren írták alá. Arra a felvetésre, hogy mi fog történni a levél benyújtását követően, Vargha kifejtette: a beadvány után a zsinati bíróságnak nyolc nap áll rendelkezésre, hogy megvizsgálják a levelet, és amennyiben szükséges, iratpótlást is kérnek.

A nyílt levélből egy kérdést idézve azt mondta, a kegyelmi ügy mutatott rá világosan, hogy az egyház avatkozott be az állam ügyébe. Akkor milyen alapon várják el, hogy az állam ne avatkozzon az egyház ügyébe – vetette fel.

Nagy Gergely teológus arra hívta fel a figyelmet, hogy ebben az ügyben a pénzről van szó (!). Azt mondta, sokan ezért nem mernek felszólalni, mert ezután nem fogják megkapni az igényelt összegeket vagy az egy százalékokat. Vargha a teológus állításait megerősítette: közölte, ez maximálisan így van, és azok a lelkészek, akik „az érdek helyett az értéket képviselik, nem mernek megszólalni”.

„Ez a megfélemlítés országa, borzasztó”

– mondta.

Sokkoló videó került elő a tróger Balog Zoltánról

„Miközben minden is rohad, így az egészségügy gödréből, már lassan a fény sem látszik Balog Zoltán és egyháza újabb jutalmat kap az államtól 6 milliárd forint értékben ingatlanokat- írja aHVG.

Semjén Zsolt személyes barátja, aki elévülhetetlen érdemeket szerzett EMMI miniszterként abban a folyamatban, amely során az egészségügy és az oktatás a jelenlegi helyzetben van,

református papként is egy ócska tróger volt.

Olyan ócska tróger, aki örömét lelte abban, hogy a gyermekek adventkor szenvednek és koromba, vízbe felfelé állított drótkefébe esnek. Ezen élményeit ráadásul azon hátrányos helyzetű gyerekeknek mesélte el, akiket a Hiltonba hívott vacsorázni.

Meddig tűrik az egyházak azt, hogy ilyen beteglelkű, ócska tróger idióták vezessenek közösségeket?

Tessék vinni, osztani a videót,

ez Balog Zoltán, Semjén Zsolt miniszterelnök helyettes személyes barátja, akit a kormány támogat a pedofil kegyelemi botrány után is!”

– írta közösségi oldalán Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő.

Videó:

(Kunetz Zsombor/Facebook)

Valódi Hírek