Szentkirályi Alexandra hosszú hetek után megtörte a csendet, és rögtön kiverte a balhét

Szentkirályi Alexandra visszatért a vakációjáról.

Az iskola ugyan csak most indult el, de

„Karácsony Gergely máris be tudott gyűjteni magának egy elégtelent, ez pedig a város szervezésének az osztályzata”

– mondta a Fidesz budapesti elnöke hétfőn a fővárosban.

Szentkirályi Alexandra a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy ez a hétfő sokaknak az iskolakezdést jelenti, de „úgy látszik, hogy Karácsony Gergelynél nem ért véget a nyári vakáció,

nem nagyon sikerült elkezdeni a munkát”.

Az azonban úgy tűnik, Szentkirályinak a hosszúra nyúlt, két és fél hónapos vakáció után sikerült kipihennie magát.

Kapcsolódó: Kitört a gigabotrány: Szentkirályi mellett Karácsonyt is kihúzták a szavazólapról Kőbányán

Összehangolatlanságról beszélt

A főváros sok pontján dugó van, nagyon sok helyen nem sikerült befejezni nyáron az útfelújításokat. Összehangolatlanul, több ponton sávlezárások, terelések vannak vagy éppen nagyon lassú mederben folyik a munkavégzés – fogalmazott.

Azt mondta, 2022-ben Karácsony Gergelyék még több mint 3 milliárd forintot fordítottak útfelújításra, ez az összeg azonban a múlt évben 281 millió forintra csökkent. Ez azt jelenti, hogy Karácsony Gergely gyakorlatilag a tizedére csökkentette az útfelújítási alapot – mondta Szentkirályi Alexandra.

Hozzátette, ezt érdemes azzal összehasonlítani, hogy eközben a nyári jutalmak kifizetésére a városháza vezetőinek, szavai szerint a „haveroknak” 200 millió forintot „sikerült odaadni”.

Megjegyezzük, Orbán Viktor nemrég úgy döntött, megemeli az emberei bérét, nem is kevés pénzzel.

Kapcsolódó: Tudják még fokozni: Több talicskányi pénzzel toldotta meg emberei fizetését Orbán Viktor

Mint mondta, ha a főpolgármesternek az útfelújítások összehangolását és a nyári vakáció alatti befejezését nem is sikerült elintéznie, „úgy látszik, hogy

nagyon sokaknak az első igazolatlan órát mégis elintézte”.

A budapestiek ennél a szervezetlen, kaotikus városvezetésnél sokkal többet érdemelnek, és „nem a haverok zsebét kellene 200 millió forinttal kitömni„, hanem az útfelújításokra fordított pénzt kellene végre visszaemelni minimum a korábbi szintre, vagy inkább megduplázni – dühöngött a nyári vakációzásból visszatért Szentkirályi.

Kérdésre válaszolva indítványozta, hogy Karácsony Gergely javasolja a Városháza vezetőinek, a „haveroknak”, hogy ajánlják fel az említett 200 millió forintot útfelújításokra.

Kapcsolódó: Szentkirályit egy kávézóban kapták el a visszalépése után: Csúnyán lebuktatta Vitézyt (+videó)

Párhuzamos valóságok

A MÁV összeomlott, a közszolgáltatások nem működnek. Mindeközben pedig Orbán Viktor haverjai magángépekkel járnak focimeccsekre és luxusjachtoznak az Adrián. Egyáltalán nem érdekli őket, hogy Magyarországon lassan gyorsabb sétálni, mint tömegközlekedéssel menni – hívta fel a figyelmet Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció szóvivője vasárnap.

„Itt az ideje, hogy a fideszesek is kipróbálják, mivel közlekednek a magyarok nap mint nap. Ezért meghívjuk Lázár Jánost és Orbán Viktort hétfőn 10 órára a Keleti pályaudvar elé egy közös vonatútra!

Nézzük meg együtt, hogy milyen körülmények között közlekednek azok, akiknek nem jár luxusjacht!”

– közölte.

A hétfői sajtótájékoztatóra azonban a 2 meghívott fél nem érkezett meg. Barkóczi megjegyezte, lehet vonattal jönnek és késik a járat. A nyáron ugyanis folyamatosan ezzel szembesülhettek az utasok. 20-30 perc még jónak mondható volt, előfordult, hogy órákról beszéltünk.

Kapcsolódó: Barkóczi Balázs brutális állapotokat tapasztalt, miközben Orbánra és Lázárra várt a Keleti pályaudvaron (+videó)

A tanévkezdésről

Szeptember 2-án, hétfőn kezdődött a tanév, a szülőknek és a diákoknak rengeteg nehézséggel kell megküzdeniük az ősz beköszöntével, továbbá az időjárás sem kíméletes, a legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 32 és 36 Celsius-fok között várható.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a múlt héten nyílt levélben fordult Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkárhoz. Arra kérték, kezdeményezze Pintér Sándor belügyminiszternél, hogy rendeletben határozza meg az intézményen belüli hőmérséklet felső határát, amely legyen összhangban a munkahelyek munkavédelmi követelményeinek minimális szintjéről szóló rendelettel.

Kapcsolódó: Rátenyerelt a vörös gombra a szakszervezet: Súlyos üzenet érkezett Pintérnek

Hétfő reggel tüntetést szerveztek a diákok a budapesti Madách Imre Gimnázium épülete előtt, amiért a Belügyminisztérium múlt héten azonnali hatállyal felmentette Mészáros Csabát, az iskola igazgatóját.

Pintér Sándorék tárcája úgy véli, az igazgató „szembement a jogszabályokkal”, amikor a nevelőtestület közölte, szeptember 2-ától nem veszik el a diákok mobiltelefonjait, amelyre egy vasárnaptól hatályos kormányrendelet kötelezi az intézményeket.

Ugyanakkor a rendelet lehetővé teszi, hogy a pedagógusok oktatási céllal használhassák az okostelefonokat a tanórák során – a Madách Imre Gimnázium tantestülete pedig a rendelet ezen részére hivatkozott közleményében.

(MTI/Nyugati Fény)

Kapcsolódó:

Tűzforrón indul a tanév: Tüntetéssorozatot hirdettek a diákok Pintér Sándor Belügyminisztériuma elé

A tanévkezdéskor kavarta fel az állóvizet Orbán embere: Az államtitkár elárulta, miért kell kitiltani a mobiltelefonokat az iskolákból

Valódi Hírek