Barkóczi Balázs brutális állapotokat tapasztalt, miközben Orbánra és Lázárra várt a Keleti pályaudvaron (+videó)

A DK meghívta Lázár Jánost és Orbán Viktort hétfőn 10 órára a Keleti pályaudvar elé egy közös vonatútra.

A MÁV összeomlott, a közszolgáltatások nem működnek. Mindeközben pedig Orbán Viktor haverjai magángépekkel járnak focimeccsekre és luxusjachtoznak az Adrián.

Egyáltalán nem érdekli őket, hogy Magyarországon már-már gyorsabb sétálni, mint az állami tömegközlekedéssel járni – hívta fel a figyelmet Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció szóvivője vasárnap.

„Itt az ideje, hogy a fideszesek is kipróbálják, mivel közlekednek a magyarok nap mint nap. Ezért

meghívjuk Lázár Jánost és Orbán Viktort hétfőn 10 órára a Keleti pályaudvar elé egy közös vonatútra!

Nézzük meg együtt, hogy milyen körülmények között közlekednek azok, akiknek nem jár luxusjacht!”

– közölte.

Hétfőn sajtótájékoztatót tartott Barkóczi Balázs

Mint mondta, a két meghívott fél nem érkezett meg a helyszínre. Cinikusan megjegyezte:

lehet, vonattal jönnek, és késik a járat.

A nyáron ugyanis folyamatosan ezzel szembesülhettek az utasok. 20-30 perc még jónak mondható volt, előfordult, hogy órákról beszéltünk.

Volt itt minden – mutatott rá a DK országgyűlési képviselője, hozzátéve, a MÁV közösségi oldalai pontosan mutatják, mekkora volt a probléma az elmúlt időszakban.

Mindennek okán hívták meg Orbánt és Lázárt, hogy lássák, hogyan telnek azoknak a magyaroknak a mindennapjai, akik nem luxusjárművekkel közlekednek.

Mellesleg Barkóczi Balázs is vonattal érkezett a helyszínre, mint mondta,

összesen 6 késést számolt össze.

Ami ennél is botrányosabb, hogy több InterCitynél ki volt írva: nem tudnak klimatizált kocsit biztosítani az utasoknak.

A Demokratikus Koalíció úgy gondolja, a MÁV jelenlegi helyzete megfelelő illusztrációja annak, hogy a közszolgáltatások tényleg összeomlottak mára Magyarországon. Említhetnénk példaként az egészségügyet, oktatást – mutatott rá Barkóczi.

Egyes hálózatokon a fejlesztéseket leállítják, másokat hiába fejlesztenek, ugyanúgy késések tapasztalhatók, ilyen például a Budapest–Győr–Hegyeshalom vasúti hálózatot – mutatott rá.

Korszerűsítésről alig van szó, ám ami megmaradt, az az, hogy a tömegközlekedési cégeken keresztül a „haverokat”, több millió forintos tiszteletdíjjal kompenzálják – fogalmazott a DK képviselője.

Mindezzel a tisztességesen dolgozó magyarok életét keserítik meg, legyen szó késésről, leállásról, síntörésről – fűzte hozzá.

Mint hangsúlyozta, a Demokratikus Koalíciónak

kidolgozott koncepciója van a vasúti közlekedés korszerűsítésére.

Sok szeretettel át is adta volna a dokumentumot az illetékes tárcavezetőnek, ám mint már említette, Lázár nem jött el a helyszínre. A hírek szerint a nap folyamán fog egyeztetni a MÁV és a Volánbusz vezetőivel. Mindenesetre a DK koncepcióját hamarosan megkapja, azt ugyanis postázzák neki, valamint azoknak, akik szerint a probléma néhány lájkkal, szelfivel megoldható – közölte Barkóczi Balázs.

A Demokratikus Koalíció szerint a területért felelős miniszternek, Lázár Jánosnak, valamint Orbán Viktornak le kell mondaniuk – szögezte le.

Kapcsolódó: Gyurcsány Ferenc: Orbánnak és Lázárnak mennie kell!

Egy szociáldemokrata kormánynak a dolgozó magyarok érdeke fontosabb lesz, mint azoké, akik az Adrián luxusjachtoznak – emelte ki a DK politikusa.

(Demokratikus Koalíció/Facebook/Nyugati Fény)

Valódi Hírek