Tudják még fokozni: Több talicskányi pénzzel toldotta meg emberei fizetését Orbán Viktor

Béremelésről döntött Orbán Viktor, mutatjuk egy-egy fizetés összegét.

Orbán Viktor nemrég úgy döntött, megemeli az emberei bérét. A 24.hu szúrta ki, hogy július 1-jével a miniszterek fizetése némiképp megugrott. Mint részletezték, Csák János utódja, az új kulturális és innovációs miniszter, Hankó Balázs „csak” 3,5 millió forintnyi fizetést kap.

Ugyanakkor a kiemelt miniszteri bér, amely immár 6,3 millió forintra rúg, meghaladja Orbán 4 millió 771 ezer forintos fizetését is. Azért nem kell félteni a miniszterelnököt, aki 1,7 milliós képviselői tiszteletdíjra is jogosult.

Orbán Viktornak hála az energiaügyekért felelős Lantos Csaba és Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter fizetése 27 százalékkal emelkedett, az összeg így már több mint 6,3 millió forint. Ők mellesleg korábban 5 millió forint körül kerestek egy hónapban.

A miniszterelnök az államtitkároknak a kedvezett, így az eddigi 2,3 milliós fizetésükből 2,6 millió forintos fizetés lett. Ez 14 százalékos emelést jelent, pontosan annyit, amennyivel az alap miniszteri fizetések is megugrottak – fejtette ki a hírportál, megjegyezve, hogy a miniszterek és államtitkárok bér szempontjából már egy ideje Orbán Viktor kegyelmére vannak utalva.

A kormányfő pedig bőkezű, már ami az embereit illeti. Az ötödik kormányának megalakulásánál például 33 százalékkal növelte a miniszterei járandóságát. Tavaly márciusban is megemelte a fizetéseiket 17,5 százalékkal, idén pedig 14 százalékkal – utóbbi „illeszkedik” a 2023-as átlagkereset-emelkedéshez.

Mellesleg a KSH friss adatai szerint idén májusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 652 000 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 448 700 forint volt.

Kapcsolódó:

Lehet még fokozni: A KSH úgy tudja, bruttó 645 ezer fölé rúg az átlagkereset Magyarországon

Jön a hidegzuhany: Sokkoló drágulásra figyelmeztettek, mindenkinek szétszakad majd a pénztárcája

Valódi Hírek