Ezek megőrültek: Balog Zoltán istentiszteletével sokkolták az évnyitóra érkezett diákokat

Balog Zoltán iskolai tanévnyitó keretében prédikált.

A Baár-Madas Református Gimnázium és Általános Iskola tanévnyitóján tartott istentiszteletet Balog Zoltán püspök – írta meg hétfőn a 444.hu.

A Balog Zoltán által tartott istentiszteletet kötelező volt meghallgatni a tanévnyitó során

Mint a neves (?), ugyanakkor évnyitói botrányairól elhíresült budapesti gimnázium igazgatója, Tombor László a portál megkeresésére írta: a református köznevelési intézményekben alapvetően a tanévnyitó része az istentisztelet. Azt pedig rendszeresen az iskola fenntartója, a Dunamelléki Református Egyházkerület lelkészi elnöke tartja.

Az előző években az antiszemita megnyilatkozásairól ismertté vált Hegedűs Loránt, majd Szabó István,

ebben a tanévben pedig a kegyelmi botrányban érintett Balog Zoltán prédikált.

Balog Zoltán azért tarthatott istentiszteletet, mert a kegyelmi botrány után csak a Magyarországi Református Egyház zsinati elnöki posztjáról mondott le, azonban püspök maradt.

A püspök javasolta, hogy kapjon elnöki kegyelmet Kónya Endre

Mint ismert, Balog Zoltán református püspök, korábbi fideszes miniszter, a zsinat lelkészi elnöke Novák Katalin volt köztársasági elnök „tanácsadója” volt. Ekként javasolta, kapjon elnöki kegyelmet a bicskei ped0filbotrányban jogerősen elítélt Kónya Endre, a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon igazgatóhelyettese.

Bár a kegyelmi botrányt követően az egyházban többen a távozását követelték, Balog püspök maradt, és bosszút állt azokon, akik bírálták.

Az egyik, Balog lemondását követelő lelkész például nem taníthat tovább.

Június elején értesítést kapott az egyházkerülettől, hogy szeptembertől nem folytathatja a munkáját a Károli Gáspár Református Egyetemen a Balog Zoltánt kritizáló Thoma László református lelkész.

Kapcsolódó:

Vérlázító: Balog Zoltán leszámolt egy lelkésszel, mert az nem állt be a sorba (+videó)

Valódi Hírek