FRISS: Újbuda polgármestere szavazást indított a Szabadság-szobrot tönkretevő keresztről

Újbuda ellenzéki polgármestere a lakók véleményére kíváncsi a Szabadság-szobor talapzatára tervezett kereszt kapcsán.

Egyre nagyobb botrányt okoz a Gellért-hegyi Szabadság-szoborra tervezett kereszt. Orbán Viktorék az őrült ötletükről sem a budapestieket, sem a szakértőket nem kérdezték meg. László Imre, Újbuda polgármestere ezzel szemben az ott élők véleményére kíváncsi.

Szavazást indítottak a Szabadság-szobor talapzatára tervezett gigantikus keresztről

László Imre Facebook-bejegyzését változtatás nélkül közöljük alább:

„A Szabadság-szobor a miénk. A budapestieké, a magyaroké, keresztényeké, zsidóké, ateistáké… – mindenkié. Nem viselhet olyan jelképet, amellyel nem tud mindenki azonosulni.

A Szabadság-szobor Budapest jelképe, és nem mellesleg az UNESCO Világörökség része is – nem módosíthatja egyetlen kurzus sem kénye kedve szerint.

A Szabadság-szobor egy művész, Kisfaludi Strobl Zsigmond alkotása, egy zseni bronzba öntött gondolata a békéről,

nem változtathatjuk meg a jelentését oda nem illő átalakítással.

A Szabadság-szobor azokért szól, akik életüket adták hazánk szabadságáért és függetlenségéért. Nem az »üldözött keresztényekért«, nem az »1100 éves magyar államiságért«, nem a »nyugati kereszténység és az európai kultúrkör legfontosabb szimbólumáért«.

Határozottan tiltakozom a talpazatra szánt kereszt ellen, egyben arra kérem az újbudaiakat nyilvánítsanak véleményt: Önök szerint legyen kereszt a Szabadság-szobron?

Szavazni >>ITT<< lehet.”

(Dr. László Imre/Facebook)

Kapcsolódó:

BRÉKING: Karácsony nem járul hozzá a Szabadság-szobor elkeresztesítéséhez

Reped a Fidesz? Orbánék súlyos tervébe a legnagyobb megmondóemberük szállt bele

Gyurcsány Ferenc a Szabadság-szobor átalakításáról: Vitánk nem a keresztény hittel, hanem a politikai kereszténységgel van

Nagy balhé tört ki Budapest szívében: Pofátlanul elbánt a Szabadság-szobor építőjének örököseivel a Fidesz-közeli építészcég

Valódi Hírek