Reped a Fidesz? Orbánék súlyos tervébe a legnagyobb megmondóemberük szállt bele

Meglepő fejlemény: Bencsik András is tiltakozik a Szabadság-szobor átalakítása ellen.

A Gellért-hegyi Szabadság-szoborra tervezett kereszt még Orbán Viktor legnagyobb propagandistájánál, Bencsik Andrásnál is kiverte a biztosítékot.

A keresztről a Facebookon posztolt

Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője Facebook-bejegyzésében azt írta:

„Nem illik a kereszt a Szabadság-szobor talapzatára.”

A fideszes propagandista a tervet ahhoz hasonlította, mintha a méloszi Aphrodité, ismertebb nevén a milói Vénusz talapzatára valakik utóbb egy keresztet faragnának.

„Keresztények vagyunk, de tiszteljük a művészet szent érinthetetlenségét”

– fogalmazott Bencsik. Hozzátette: azokat a baloldaliakat és liberálisokat, akik egyre hangosabban tiltakoznak a Gellért-hegyi emlékmű átalakítása ellen, egészen más cél vezérli,

„jelesül egy tiltakozási hullám kiprovokálása, mert lételemük és egyetlen reménységük a káosz”.

Hatalmas kereszt kerülne a Szabadság-szobor talapzatára, Bencsik András sem elégedett a tervvel

Mint ismert, a Citadella átépítését tervező Art1st Design Stúdió megkereste a Gellért-hegyi Szabadság-szobor alkotójának, Kisfaludi Strobl Zsigmondnak a jogörököseit a szobor átalakítása miatt. Ők világossá tették: nem járulnak hozzá a szobor talapzatának átalakításához. Ám ez senkit sem érdekel, ugyanis

ennek ellenére is felkerül egy kereszt a Szabadság-szobor talapzatára.

„Érdekesség”, hogy a kereszt beillesztéséről Budapest főépítésze, Erő Zoltán sem tudott. Az átalakításról már látványterv is készült, a vonatkozó részletekről a Nemzeti Hauszmann Program Facebook-oldalán tájékoztattak.

Simicskó István kínosan magyarázkodott az új kereszt védelmében

Megírtuk, hogy a KDNP-s Simicskó István úgy tudja, „fontos, hogy Magyarország megerősítse a keresztény értékeket, példát mutasson a hanyatló Nyugatnak”.

„Minden civilizáció vallási alapzatra épült, és ha ez az alapzat elporlad, akkor az a civilizáció is összeomlik”

– magyarázta Simicskó a Szabadság-szobor új keresztjével kapcsolatban, hozzáfűzve: „a kelet-római császárok pedig a megnyert csaták után győzelmi kereszteket állítottak” (?).

Valódi Hírek