Dobrev Klára: Orbánnak derogál a magyarok hétköznapi problémáival foglalkozni

Most olyan miniszterelnöke van Magyarországnak, aki nem foglalkozik a magyarok hétköznapi gondjaival – írta Dobrev Klára Orbán Viktorról.

Mint ismert, vasárnap este kisiklott egy vonat a Keleti pályaudvar közelében. Hétfőn a MÁV gázolásokról, késésekről tájékoztatta az utasokat. Mindennek kapcsán Gyurcsány Ferenc arról posztolt a közösségi oldalán, hogy Lázár János építési és közlekedési miniszternek ideje lemondania. És mivel a tárcavezető a hibás rendszer egyik jele, főnökének, Orbán Viktornak is ideje lenne távoznia – hangsúlyozta a DK elnöke.

A vasúttársaságnál keletkezett zűrzavar apropóján posztolt a Facebookra Dobrev Klára is. Mint rámutatott, nincs háziorvos, a szakellátásra hónapokat kell várni. Az egészségügy összeomlott, romokban az oktatás. Az állam feladata az lenne, hogy vigyázzon az állampolgárokra, ahol kell, ellenőrizzen, beavatkozzon, igazságot szolgáltasson.

„De ma olyan miniszterelnöke van Magyarországnak, akinek hagymázas, nagyra törő küldetéstudata mellett derogál olyan kézzelfogható dolgokkal foglalkozni, mint a magyarok hétköznapi problémái”

– hangsúlyozta a DK EP-képviselője.

Alább idézzük Dobrev Klára bejegyzését

„Nem járnak a vonatok. Nincs háziorvos, a szakellátásra hónapokat kell várni. Az egészségügy összeomlott, romokban az oktatás, és mi lesz az akkumulátorgyárakra épülő gazdaságpolitikával? Földbe áll és tönkre teszi a fizetéseket, nyugdíjakat.

Soroljam még?

A műemlékvédelemtől a vízgazdálkodásig a magyar állam csődöt mondott.

Az állam feladata lenne vigyázni ránk, állampolgárokra. Biztosítani, hogy jól működjenek a hétköznapok, ahol kell ellenőrizni, beavatkozni, igazságot szolgáltatni. Mert nagyon lecsupaszítva, ezt jelenti kormányozni.

És én nem ismerek ennél nemesebb politikai feladatot.

De ma olyan miniszterelnöke van Magyarországnak, akinek hagymázas, nagyra törő küldetéstudata mellett derogál olyan kézzelfogható dolgokkal foglalkozni, mint a magyarok hétköznapi problémái.

A politikai vitáinknak a jó kormányzás mikéntjéről kellene szólnia.

Ki mit képvisel, milyen programja, elképzelése van. A sajtónak ezeket az elképzeléseket kellene bemutatni, elemezőknek ezeket elemezni, szakértőknek keményen kritizálni. Az állampolgárok ennek alapján tudnának megfontolt döntést hozni.

De ti csak gyurcsányozzatok tovább nyugodtan.”

(Dobrev Klára/Facebook/Nyugati Fény)

Kapcsolódó:

Dobrev Klára: Sem megalkuvásból, sem politikai haszonszerzésből nem vagyok hajlandó támogatni Orbán olimpiáról szőtt tervét

Valódi Hírek