Dobrev Klára: Sem megalkuvásból, sem politikai haszonszerzésből nem vagyok hajlandó támogatni Orbán olimpiáról szőtt tervét

Magyarországnak nincs szüksége olimpiára – hangsúlyozta Dobrev Klára.

Orbán Viktor egyik friss interjújában nemrég arról beszélt, szerinte nincs a világon még egy olyan ország, amelynek annyi, az olimpiára alkalmas és kipróbált létesítménye lenne modern verzióban, mint Magyarországnak (?!).

„Atlétikai stadion, a Puskás Aréna, itt ülünk most a Duna Arénában.

Mindenünk megvan. Néhány mobilcsarnokot kell fölhúzni meg elbontani, és jó napot”

– állította vakmerően Orbán. A kormányfő szerint

„az aranykapu ki van nyitva, csak át kéne bújni rajta. Már most is itt volt, már elhozhattuk volna a mostanit is, de a 36-osat, ha akarjuk, el tudjuk hozni. Nem hiszem, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által meghirdetett elveknek bármely más helyszín jobban megfelelne, mint Budapest, illetve Magyarország”.

Kapcsolódó: Orbán megborult? Sokkoló interjút adott a miniszterelnök a 2036-os olimpiáról

A miniszterelnök olimpiai álmokat dédelgető eszmefuttatása kapcsán posztolt a közösségi oldalára hétfőn Dobrev Klára. A DK EP-képviselője hangsúlyozta, sem megalkuvásból, sem politikai haszonszerzésből nem hajlandó támogatni ezt az ötletet. Mint rámutatott, olimpia rendezése helyett háziorvosokra, jó iskolákra, tisztességes fizetésekre és nyugdíjakra, többek között biztonságosan közlekedő vonatokra lenne szüksége Magyarországnak.

Alább idézzük Dobrev Klára bejegyzését:

„Cirkuszt és kenyeret a népnek.

Gyűlölöm ezt a mondást. Talán azért, mert Orbánék megfordították. Nem tudnak, vagy nem akarnak kenyeret adni, ezért legyen minél nagyobb a cirkusz.

Ha kell, életre-halálra gyűlölettől vezérelt gladiátorharcok, amelyeket persze ők pihe-puha fotelekből néznek, ha kell, akkor fociőrület vagy éppen olimpia.

Nem, Magyarországnak nincsen szüksége olimpiára. A hazámnak szüksége lenne például háziorvosokra, jó iskolákra, tisztességes fizetésekre és nyugdíjakra, biztonságosan közlekedő vonatokra. Olimpiára nincsen.

Sem megalkuvásból sem politikai haszonszerzésből nem vagyok hajlandó támogatni ezt az ötletet. Mert

tönkreteszi azt a kevés reményt is, amely még megmaradt.

2036-ra tisztességes béreket, működő egészségügyet, oktatást, európai szintű vasúti közlekedést szeretnék, és ez csak az őrült jobboldali hagymázas világ nélkül lehet elérni.”

(Dobrev Klára/Facebook/Nyugati Fény)

Valódi Hírek