Hatalmas balhé a vasúton: Ütött Lázár János órája?

Oda a menetrend, zűrzavar alakult ki a MÁV-nál hétfő reggelre.

Mint már ismert, kisiklott a Kolozsvár felől Budapestre tartó InterCity a Keleti pályaudvar közelében vasárnap este, emiatt jelentős korlátozásokra, késésekre, vonatkimaradásokra kell számítani – közölte a vasúttársaság honlapján a Mávinform.

Hajnali közleményük szerint hétfőn forgalmi rendi változásokra számíthatnak az utasok.

Arról >>ITT<< írtunk részletesen.

Káosz a síneken

A Mávinform tájékoztatása szerint a Tapolcáról 9:49-kor Keszthelyre induló személyvonat helyett pótlóbusz közlekedik, amely a közút kialakítása miatt Alsógyenest nem érinti. Emiatt a Tapolcáról 10:43-kor Keszthelyre továbbinduló Tanúhegy Expresszvonat Alsógyenesen is megáll.

Mindeközben a Kassáról Hatvanba tartó, Miskolcról 7:38-kor továbbindult Hernád InterCity

elgázolt egy embert Mezőkövesdnél.

A helyszínelés ideje alatt – várhatóan 11 óráig – egy vágányon szünetel a forgalom Mezőkeresztes–Mezőnyárád és Mezőkövesd között. A Budapest–Hatvan–Miskolc–Sátoraljaújhely vonalon 20-30, esetenként 30-40 perccel hosszabb menetidőkre lehet számítani – figyelmeztetett a MÁV.

„Mezőkövesd felsőn mindkét irányban az A vágánynál állnak meg a vonatok.

A gázolásban érintett IC utasait a Katasztrófavédelem munkatársai segítségével szállítják át a Miskolcról 8:33-kor továbbinduló Tokaj InterCityre (IC 682), amely megáll Mezőkövesd és Szihalom megállóhelyen is. Az átszállítás miatt várhatóan 9:05-től 9:40-ig a két állomás között nem közlekedhetnek a vonatok, az érintett járatok várakoznak”

– áll a Facebook-posztjukban, amelyben megjegyezték, hogy a Keleti pályaudvarnál történt beleset miatt további korlátozások vannak érvényben, azokról a MÁV weboldalán tájékozódhatnak a közlekedők.

Gázolás történt Felsőgödnél is

„❗A Nyugati pályaudvarról Vácra 8:15-kor elindult S70-es vonat (2452) elgázolt egy embert Felsőgödnél. A helyszínelés ideje alatt – várhatóan délig – egy vágányon szünetel a forgalom Göd és Vác között. A Budapest-Vác-Szob vonalon 10-20, esetenként 20-30 perccel nőhet a menetidő.

ℹForgalmi változás:

– a Z70-es vonatok Budapest és Vác között S70-es vonatként közlekednek.

– Felsőgödön, Sződ-Sződligeten és Vác-Alsóvárosnál mindkét irányban az 1. vágányon állnak meg a vonatok”

– részletezték friss posztjukban.

Mindeközben az osztrák vasút (ÖBB) tájékoztatta a MÁV-ot, hogy a Zürich, valamint közvetlen kocsikkal Stuttgart felől érkező, Hegyeshalomból 7:58-kor a főváros felé továbbinduló Kálmán Imre EuroNight vonat (EN 463) Bécs és Budapest között nem közlekedik. Utasai a Bécsből 7:40-kor Budapestre induló railjet xpressel (rjx 267) utazhatnak, amely

várhatóan 50 perces késéssel közlekedik

– közölték a Facebook-oldalukon.

„Közlekedési akciótervet” hirdetett a kormány

Mint már ismert, Lázár János nemrég a nyilvánosság elé lépett, hogy bejelentse a kormány ötpontos közlekedési akciótervét.

Ennek keretében közölte, hogy hitelt veszünk fel vasútfejlesztésre, építésre, valamint hogy a MÁV búcsút inthet a jelenlegi vezetőjének, Pafféri Zoltán vezérigazgatónak. Előrebocsátotta, hogy más személyi változások is várhatók, de erről majd Hegyi Zsolt, az új vezérigazgató tájékoztat a jövőben.

Kapcsolódó: Közlekedési akciótervet hirdet a kormány – Lázár szélnek eresztette a MÁV vezérigazgatóját (+videó)

A Közlekedő Tömeg nevű civil szervezet Facebook-oldalán közzétett hosszú bejegyzésében vette górcső alá Lázár „nagyszabású” tervét, amelyről többek között azt írták: a miniszter sajtótájékoztatóján már sokadszorra mutatta be „közlekedésfejlesztési” programját, benne a fényes jövőre vonatkozó, számos évtizedek óta ismert ígéretekkel.

Mindeközben – hívták fel a figyelmet –

a magyar vasútnak nemhogy a jövője, hanem a holnapja is kérdéses

azon Lázár János minisztersége alatt, akinek tollából legutóbb egy olyan levél szivárgott ki, hogy az általa bezárt Dombóvár–Komló vasútvonalon még a síneket is felszedetné.

(MÁVINFORM/Facebook/Nyugati Fény)

(Kiemelt képünk illusztráció)

Kapcsolódó:

Elszabadult a pokol a nyári kánikulában: Mindenkit csőbe húzott a sunyi tervével Lázár János

Leállnak a vonatok, pótlóbuszok jönnek egy nagyon forgalmas vonalon

Valódi Hírek