FRISS: A rendőrség vádemelést javasolt a szolnoki kalandparkban rugdosódó Agócs Tibor ellen

A rendőrség befejezte a szolnoki kalandparkban történt bűncselekmények vizsgálatát, és vádemelési javaslatot tett a Szolnoki Járási Ügyészségnél.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság pénteken a rendőrség honlapján felidézte:

„a szolnoki kalandpark üzemeltetője július 15-én írásban tett feljelentést a rendőrségen, miután munkatársaik a kamerafelvételek visszanézése során felfigyeltek arra, hogy július 11-én délelőtt egy férfi bántalmazott egy hétéves gyermeket.”

Július végén hallgatták ki

A Szolnoki Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el, és július 29-én kiskorú veszélyeztetése miatt gyanúsítottként hallgatta ki Agócs Tibor 56 éves nagykátai lakost.

Az igazságügyi orvosszakértői vélemény megállapításai alapján a férfit augusztus 13-án a nyomozók folytatólagosan kihallgatták, és a korábban közölt, kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetése mellett

súlyos testi sértés kísérletével is meggyanúsították

– tudatta a rendőrség.

A nyomozók lezárták az eljárást és

vádemelési javaslatot tettek

a Szolnoki Járási Ügyészség felé.

A rendőrség külön nyomozásban vizsgálja azt, hogy a férfi ezen a bűncselekményeken kívül további személyek ellen követett-e el bűncselekményt.

Mindenkit elborzasztott amit tett

Megírtuk, a szolnoki kalandpark egyik kamerája rögzítette a brutális bűncselekményt. Egy csoporttal érkező felügyelő az egyik rábízott

gyermek lábát rúgta ki olyan hatalmas erővel,

hogy a gyermek fejjel a földre esett, majd sokáig mozdulatlanul sírt. A férfi pedig egyszerűen csak otthagyta.

Korábban Novák Katalin életműdíjjal tüntette ki a Yakuzák SE gyermekbántalmazó vezetőjét

Az is kiderült, a jászberényi Yakuzák SE elnöke volt az, aki kegyetlenül elbánt a kisgyermekkel. Fény derült arra is, hogy jászberényi csoportról van szó, az Y Akadémia által szervezett nyári, napközis táborról, amelyre csupán 35 ezer forintért lehetett jelentkezni.

Külön botrányos, hogy a lemondott sportegyesületi vezetőt 2020-ban, még államtitkárként a később bukott köztársasági elnökként elhíresült

Novák Katalin életműdíjjal tüntette ki.

Ahogy írták, azoknak jár az életműdíj, akik: „módszertanilag kimagasló színvonalú tehetséggondozó, tehetségfejlesztő vagy tehetségsegítő tevékenységet folytatnak.”

A kisfiú nem akart felmászni a kalandparkban a pályára,

ez volt a bántalmazás közvetlen előzménye.

A klubot a rendszerváltás óta vezető férfi lemondott tisztségéről azután, hogy a szörnyű tettét rögzítő videófelvétel nyilvánosságot kapott.

A kisfiút felrúgó edző bár több alkalommal megígérte, a mai napig nem kért személyesen bocsánatot tőle.

Valódi Hírek