Horror a MÁV-nál: Lerobbant a Bécsbe tartó vonat, a tűző napon várakoztatták az utasokat

A MÁV egy órán keresztül várakoztatta utasait a tűző napon.

Vasárnap délután a Győrből Bécsbe közlekedő InterCity 1 óra után műszaki hiba miatt leállt Hegyeshalomnál, éppen az osztrák határ előtt. A MÁV közlése szerint nem tudták egyből pótolni a kiesett szerelvényt, mert sem a magyar, sem az osztrák vasúttársaság nem tudott rendelkezésre bocsátani szabad mozdonyt.

Leszállították az utasokat, akik a peronon várakozhattak

Úgy tartották, az lesz „a legjobb megoldás”, ha leszállítják a vonatról az utasokat, akinek semmilyen további információkat nem adtak arra vonatkozóan, hogy miként is juthatnak el úti céljukhoz, milyen továbbhaladási lehetőségek számolhatnak. A beszámolók szerint az utasok

70 percet töltöttek várakozással a peronon a nyári hőségben.

Ugyan közben áthaladt egy Bécs felé tartó vonat, ám arra nem szállhattak fel a várakozók, mert a szerelvény az egy másik társaság járata volt.

Végül 14:36-kor megérkezett egy Railjet vonat, amellyel a várakozó utasok egy része folytathatta útját, azonban az osztrák előírások szerint csak ülőhellyel rendelkező utasokat engedtek felszállni. A többi utas számára csak a 14:53-kor induló Csárdás EuroCity járat jelenthette a megváltást, amellyel végül eljuthattak Bécsbe is.

Reagált a MÁV

„Sem az osztrák, sem a magyar vasúttársaság nem rendelkezett szabad mozdonnyal a közelben, így nem tudott egyik fél sem új járművet küldeni, ezért kellett az utasoknak másik járatra átszállnia.

Az utasok 70 perccel később, 14:36-kor a következő Railjettel (rjx 12064) utazhattak tovább. Az osztrák szabályok értelmében a távolsági vonatokon csak ülő utasok utazhatnak, így azok az utasok, akiknek nem jutott a Railjeten szabad ülőhely, a 14:53-kor érkezett, Bécsbe tartó Csárdás EuroCityvel (EC 144) hagyhatták el az országot”

– közölte az esettel kapcsolatban a MÁV.

(telex.hu nyomán)

Kapcsolódó:

Kikerült a brutális Lázár-terv: Elképesztően kiakadt a közlekedési szakszervezet a vasútszétverő miniszterre

Valódi Hírek