Szívszorító üzenetet küldött a magyaroknak a férfivel megküzdő Hámori Luca

Hámori Luca arra kért mindenkit, szurkoljanak érte, hiszen most már az olimpiai érem a cél.

Hámori Luca szombaton mérkőzik meg Iman Heliffel

Mint ismert, Hámori Luca szombaton, 17 óra 22 perckor mérkőzik meg a biológiailag férfi Iman Heliffel a párizsi olimpián. Az üggyel kapcsolatban – érthető módon – óriási botrányt tört ki.

Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke közölte: haladéktalan egyeztetést kezdeményezett a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) sportigazgatójával, hogy tisztázzák a párizsi olimpia női ökölvívótornáján Hámori Lucával negyeddöntőző, biológiailag férfi algériai Iman Helif miatt kialakult helyzetet.

Mint arról beszámoltunk, sorra szólalnak fel Hámori Luca védelmében a magyar bokszolók. A világbajnok Miló Viktória a Világgazdaságnak adott interjújában elmondta: egész életében azért küzdött, hogy elfogadják a női ökölvívást.

„Küzdünk a családon belüli er*szak ellen

és most nézheti egy egész világ, ahogy egy biológiailag férfi ver egy nőt?”

– hívta fel a figyelmet, hozzátéve, „ha biológiailag férfi, induljon a biológiailag férfiak között”.

Erdei Zsolt, korábbi profi ökölvívó világbajnok a történtekkel kapcsolatban elmondta, egyöntetű vélemények vannak: „egész Magyarország forrong a kialakult helyzet miatt”.

Hámori Luca közösségi oldalán reagált az üggyel kapcsolatban. Bejegyzését alább idézzük:

„K❤️SZEG ÉS MINDENKI❤️

Nehéz szavakba önteni azt amit most érzek. Rengeteg gondolat van a fejemben a tegnapi nappal kapcsolatban. Hálás vagyok. Hálás vagyok nektek, hálás vagyok magamnak.

Tegnap sikerült a második mérkőzésemet is megnyerni, ami hatalmas dolog számomra.

Tudtam, hogy egy ország szurkol értem és, hogy otthon az én kis városomban Kőszegen, sokan izgultok értem, de arra nem számítottam, amit a meccsem után láttam a videókon, képeken. Emberekkel tele a főtér és mindenki értem izgul….Leírhatatlan érzés…🥹

Nem tudok elég hálás lenni nektek.❤️

Nem tudom egyesével megköszönni mindenkinek, pedig ha tudnám megtenném, mert minden egyes szó, minden egyes üzenet, közelebb vitt a célomhoz.🙏🏽

Mosolyogva, megkönnyezve néztem a videókat, képeket és az üzeneteket és azon gondolkoztam, hogy

nem számít, mi lesz az olimpia vége, én már nyertem! ❤️

Olyan erőt adtok nekem, amit el sem tudtok képzelni!!

Mindenkinek szeretnék köszönetet mondani, aki ismét bármilyen módon gondolt rám és szurkolt nekem! Ami a következő mérkőzésemet illeti…

nem tudnak elijeszteni!

Ha fiú, ha lány, én le akarom győzni. 😤 Szerény véleményem szerint, én sem tartom fair-nek azt, hogy ez a versenyző a nők között indulhat, de nem foglalkozhatok ezzel most, változtatni nem tudok, ezt hozta az élet, ezt kell megoldani.

Tudom miért jöttem ide, tudom mik a céljaim. Egyet megígérhetek nektek… minden tőlem telhetőt meg fogok tenni a győzelem érdekében és küzdeni fogok amíg csak lehet! ❤️

Ne aggódjatok, vigyázok magamra,

szurkoljatok értem továbbra is, hiszen most már az olimpiai érem a cél!🤩

KÖSZÖNÖM NEKTEK EZT A CSODÁS ÉRZÉST, KÖSZÖNÖM NEKTEK A TEGNAPOT, KÖSZÖNÖK MINDENT!❤️🇭🇺❤️

Végül de nem utolsó sorban, szeretnék mindenkit megkérni, hogy a holnapi mérkőzésemig legyetek szívesek mindenféle megkeresést mellőzni, innentől már csak a következő feladatomra koncentrálok!

Köszönöm a megértést!❤️🙏🏽”

(Hámori Luca/Facebook)

Valódi Hírek