Videóval: Orbán jobbkeze akkorát bakizott az interjúja közben, hogy még a miniszterelnök szemei is fennakadnak

Orbán Balázs válaszolt néhány kérdésre a „Tusványos”-ként ismert eseményen.

Mint már ismert, a héten vette kezdetét a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Tábor, immár 33. alkalommal. Az esemény alapítója Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának fideszes elnöke, aki minden évben nyilatkozik az eseményről. A politikus nem túl szokványos módon tartotta meg egyik beszédét, Donald Trumpot akarta megidézni a mikrofon előtt.

Kapcsolódó: Megborult Orbán embere? Komplett bohócot csinált magából egy rakás fideszes előtt a kormánypárti nagyágyú

A 24.hu munkatársai Orbán Balázsnak, a miniszterelnök politikai igazgatójának tettek fel néhány kérdést a „Tusványos”-ként is emlegetett rendezvényen.

Mint mondta, nem az a kérdés, hogy Magyarország és az USA szövetséges lenne-e, vagy sem. Amivel a kormánynak problémája van, az a liberális adminisztráció. Ugyanakkor Donald Trump republikánus politikus győzelmével ez a gond megoldódna – összegezte Orbán Balázs, aki „jackpot”-ként értékelte az amerikai üzletember esetleges győzelmét.

Felmerült, hogy mi történik, ha nem Trump lesz a befutó. A kormányfő bizalmasa szerint meg kell várni a választásokat.

„Lehet, hogy szerencsénk van. Egyszer nekünk is lehet szerencsénk”

– fogalmazott.

Mellesleg Szijjártó Péter épp a napokban közölte, hogy a Republikánus Párt színeiben induló Trump a béke reménye a világ számára (sic!).

Kapcsolódó: Súlyos vádak érték Orbánt: Nagy árat fizetett a miniszterelnök az elítélt Donald Trump „barátságáért”

Orbán Viktor EP-tömörüléséről

Szó esett a Patrióták Európáért elnevezésű, a magyar miniszterelnök által elhíresült európai parlamenti pártcsaládról. A frakció tagjainak még nem termett babér a közösségben, a fontos pozíciókat nem sikerült bezsebelniük. Orbán Balázs azonban azt vallja, hogy az érdekérvényesítési képesség nem a kulcsszerepek megszerzéséről szól.

„Minden liberálist a frász kitör (sic!) attól, hogy most Orbánnak van egy saját frakciója.

Ezt nem én mondom, ezt olvasom a liberális sajtóban”

– jelentette ki a miniszterelnök bizalmasa a magyar nyelven értelmezhetetlen mondatában. A tanárai nagy valószínűséggel nem lennének büszkék rá mindezek után.

Kapcsolódó: Befürödtek Orbánék: Az utolsó helyet sikerült megkaparintania a jelöltjüknek

A soros elnökségről

Emlékezetes, hogy Orbán Viktor pár hete a moszkvai látogatásával tulajdonképpen végérvényesen kihúzta a gyufát – többek között – az európai közösségben is. Így a soros elnökség pár hónapja alatt vajmi kevés esély van rá, hogy komolyan vegyék a Vlagyimir Putyin kezét rázó kormányfőt.

„Mi vagyunk a soros elnökök, letettünk egy papírt az asztalra, ezt kellene megvitatni. Nem értenek vele egyet, nem értenek vele egyet. Lehet ilyet csinálni”

– mondta a soros elnökség, valamint a miniszterelnök „békemisszió”-ja miatt kialakult konfrontációról Orbán Balázs.

Kapcsolódó: Komoly döntést hozott az EU: Orbánék nem kaphattak volna ennél nagyobb pofont

Arról is szót ejtett, hogy milyen reakciót váltott ki belőle a választási eredmény. Mint mondta, örült a számoknak. Magyar Péterről úgy nyilatkozott, az ő esetében a rossz személyiség és a programnélküliség párosul egymással. Elmondása szerint a tiszteletet csak azért kapta meg a kormányzó párttól, mert ő volt az egykori igazságügyi miniszter férje.

(24.hu/YouTube/Nyugati Fény)

Valódi Hírek