Ettől Donald Trumpnak is leesik az álla: Kamala Harris nagyon komoly támogatót kapott

Barack Obama beállt Kamala Harris mögé.

Barack Obama volt amerikai elnök – a legfrissebb értesülések szerint – hamarosan támogatásáról biztosítja Kamala Harris alelnököt, hogy ő legyen a demokraták elnökjelöltje a 2024-es választásokon – írta meg csütörtökön a Guardian.

Kamala Haris nagyon komoly szövetségest kaphat Barack Obama személyében

Barack Obama volt az Egyesült Államok első fekete bőrű elnöke, miután 2008-ban a történelmi győzelmet aratott. Támogatása kulcsfontosságú az amerikai alelnök számára, aki most

arra készül, hogy az USA első női elnöke legyen.

A volt elnök teljes mértékben támogatta Harris jelöltségét, és állandó kapcsolatban vannak – írta meg az NBC kormányközeli forrásokra hivatkozva.

Obama és a jelöltségre készülő alelnök tanácsadói már arról is tárgyaltak, hogy

együtt jelenjenek meg a kampánykörúton,

ennek időpontja azonban még nem dőlt el.

Obama ugyan 2017-ben – elnöki mandátumának lejártakor – visszavonult az aktív politizálástól, de továbbra is ő a Demokrata Párt egyik legbefolyásosabb embere.

Donald Trump komoly ellenfélre számíthat

Az utóbbi hetekben csak úgy kapkodhatja a fejét, aki figyelemmel kíséri a politika alakulását az Amerikai Egyesült Államokban. Joe Biden vasárnapi visszalépését követően Donald Trump új kihívót kap. Ezzel egyik pillanatról másikra egy női jelölt vált a fő esélyessé, hogy Trump kihívójává váljon, és elnyerhesse a szavazók bizalmát a novemberei elnökválasztáson.

Kamala Harris jó eséllyel számíthat pártja támogatására. Ha a jelenlegi alelnök elnyeri a közössége bizalmát, Trump „felkötheti a gatyáját”. Ez olvasható ki az NBC News közvélemény-kutatásából is.

Szoros meccs lesz

Amennyiben Kamala Harris lesz Trump kihívója – amire jó esély van – akkor nem lesz egyszerű helyzetben a volt elnök. A friss kutatásban

  • Kamala Harris 45 százalékon
  • Donald Trump 47 százalékon áll.

Az amerikai politika legfrissebb fejleményeiről a Nyugati Fényen is rendszeresen beszámolunk.

Valódi Hírek