Kijöttek a friss számok: Megvalósulhat Trump rémálma Harris lehetséges elnökjelöltségével

Nagyon szoros az eredmény a közvélemény-kutatások szerint.

Az utóbbi hetekben csak úgy kapkodhatja a fejét, aki figyelemmel kíséri a politika alakulását az Amerikai Egyesült Államokban. Joe Biden vasárnapi visszalépését követően Donald Trump új kihívót kap. Ezzel egyik pillanatról másikra egy női jelölt lehet vált a fő esélyessé, hogy Trump kihívójává váljon, és elnyerhesse a szavazók bizalmát a novemberei elnökválasztáson.

Kamala Harris jó eséllyel számíthat pártja támogatására. Ha a jelenlegi alelnök elnyeri a közössége bizalmát, Trump „felkötheti a gatyáját„. Ez olvasható ki ugyanis az NBC News közvélemény-kutatásából.

Szoros meccs lesz

Amennyiben Kamala Harris lesz Trump kihívója – amire jó esély van – akkor nem lesz egyszerű helyzetben a volt elnök. A friss kutatásban

  • Kamala Harris 45 százalékon
  • Donald Trump 47 százalékon áll.

A Fox News adatai szerint már csupán egy százalékos különbség van közöttük. Ráadásul Harris csak vasárnap este indította be a kampányát, így mostanáig csupán Joe Biden alelnökeként tűnt fel a kampányeseményeken, mostantól azonban az első női afroamerikai elnökjelöltként ő kerül a fókuszba.

Való igaz, ahhoz, hogy Kamala Harris megmutathassa, le tudja-e győzni Trumpot a választáson, előbb párttársai támogatását kell hivatalosan is megkapja az augusztusi demokrata elnökjelölő konvención szavazáson.

Több szempontból is érdekes helyzet alakulhat ki

Már az is rendhagyónak számít, hogy egy elnökjelölt visszalép a kampány közepén. Joe Bident megelőzően utoljára 1968-ban lépett vissza az újraindulni készülő elnök a jelöltségtől, az akkori elnök, Lyndon Johnson a vietnámi háború elhúzódásába bukott bele.

Ha Harris hivatalosan is jelöltté válik, akkor ő lesz az Egyesült Államok történetének második női elnökjelöltje Hillary Clinton után. Clinton 2016-ban indult el a választáson.

Elismert sztárok tucatjai biztosították Harrist támogatásukról

Ahogy megírtuk, rengetegen köszönték meg Joe Bidennek eddigi munkáját, és biztosították Harrist támogatásukról az elmúlt egy napban.

„A Start Trek színésze, George Takei reagált először Biden bejelentésére, felhívva az embereket arra, hogy, »egyesüljenek« Harris mögött”.

A Nem férek a bőrödbe sztárja, Jamie Lee Curtis is támogatásáról biztosította Harrist, ő így fogalmazott Instagram-oldalán:

„Megbízható és tesztelt, ő a nők jogainak és a színes bőrűek elkötelezett szószólója, üzenete pedig a remény és az egység Amerika számára a nagy nemzeti megosztottság idején.”

Az Independent a sort a Grammy-díjas énekessel, John Legenddel folytatta, aki nyilatkozatot tett közzé egy Instagram-bejegyzésben, ebben felszólította az amerikai közvéleményt, hogy „válassza meg Kamala Harrist elnökünknek”. Legend még a segítségét is felajánlotta.

„Készen áll erre a harcra, és izgatott vagyok, hogy bármiben segíthessek neki”

– közölte.

Valódi Hírek