Tragédia: Meghalt a postás, aki hőgutát kapott munka közben – az ügyben vizsgálat indult

A Magyar Posta közleményt adott ki.

A kórházban meghalt a postás, aki hőgutát kapott munkavégzés közben

Megírtuk, hogy a hőség miatt rosszul lett, majd összeesett egy postás Kelebián. A véletlenül éppen arra járók találtak rá az eszméletlen állapotban földön fekvő férfire. A mentőket azonnal értesítették, a férfit mentőhelikopter szállította kórházba.

A baon.hu azt írta, a kiskunhalasi postás csak helyettesített a településen, amikor rosszul lett. A mentőautó mellett egy mentőhelikopter is érkezett a helyszínre. Úgy tudni, a férfit csak azt követően tudták mentőhelikopterrel kórházba szállítani, hogy 43 fokra visszahűtötték a szervezetét.

Az életveszélyes állapotban kórházba szállított középkorú férfi

életét vesztette a hőguta miatt.

A Magyar Posta vizsgálja az esetet

A Magyar Posta közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban, amely szerint az 59 éves kézbesítőt saját halottjuknak tekintik. Közölték, hogy dolgozóiknak a levelek és a csomagok kézbesítéséhez megfelelő mennyiségű védőitalt (hűtött ivóvizet) biztosítanak. A kézbesítők ezenfelül a munkáltató költségére vásárolhatnak ivóvizet. Az esettel kapcsolatban

vizsgálatot indítottak.

„A Magyar Posta megrendüléssel tájékoztatja a nyilvánosságot, hogy a 2024. július 17-én, Kelebia településen, munkavégzés közben rosszul lett kézbesítő kollégánk ma hajnalban, életének 60. életévében a kórházban életét vesztette. Az eset körülményeit a Posta vizsgálja”

– írták.

„A július 17-én, Kelebián rosszul lett kézbesítőnél is volt megfelelő mennyiségű védőital. Bár a kiérkező mentők mindent megtettek állapota stabilizálásáért és sikerült kórházba szállítani, a munkatársunk ma reggelre elhunyt. Az eset kivizsgálása jelenleg zajlik. A Magyar Posta őszinte részvétét fejezi ki a családnak és a hozzátartozóknak.

Elhunyt munkatársunkat a Magyar Posta Zrt. saját halottjának tekinti és

megteszünk mindent, hogy a hozzátartozókat és a postásokat a gyász feldolgozásában segítsük”

– áll a közleményben.

(posta.hu nyomán)

Kapcsolódó:

Életveszélyes állapotba került egy kiskunhalasi postás, miután hőgutát kapott munka közben

Valódi Hírek