Ezrek osztják Perintfalvi Rita megrázó írását a szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazásról

Perintfalvi Rita megdöbbent a szolnoki kalandparkban történteken.

Az egész országot megrázta a szolnoki kalandparkban történt eset

Mint megírtuk, megdöbbentő esetet rögzített a szolnoki kalandpark egyik kamerája. Egy felügyelő az egyik rá bízott gyermek alá rúgott, utóbbi pedig fejjel a földre esett. A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. a közösségi oldalán arról tájékoztatott, hogy feljelentést tettek a történtek miatt.

Megszólalt a bántlamazott kisfiú édesanyja

A szolnoki kalandpark területén bántalmazott kisfiú édesanyja, Tóthné Nagy Judit az RTL Híradónak nyilatkozva részletezte a történteket: mikor gyermekéért ment, az egyik szintén táborozó kislány jelezte, hogy Rolival volt egy kis gond. A kisgyermek édesanyjának arról beszélt, hogy a tábor jó volt, a kalandpark kevésbé, mert ott összeveszett egyik játszótársával. Az édesanya elárulta, gyermeke fél a famászástól, emiatt alakult ki vita közte és egy másik kisfiú között.

Elmondta, pénteken találkozott Agócs Tiborral, az edzővel, akivel arról egyeztetett, hogy kisfia szeretne edzésre járni. Előbbi egy rövid jellemzést adott Juditnak a kisfiúról, aki szerinte nem erős testalkatú, ám nagyon okos. Megjegyezte, volt egy „kis” összezörrenésük a táborban, ám azt rendezték.

Az édesanya napokkal később szerzett tudomást a történtekről az internetre feltöltött videóból.

„Azt hittem, hogy ott csuklok össze, gyomorgörcs és az összes szőr állt rajtam, mert én erről semmit nem tudtam.

Odahívtam Rolit, és kérdeztem, hogy mi volt, mondja el nekem. Akkor már elmondta. Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is”

– fogalmazott Judit, közölve, személyes bocsánatkérést vár Agócs Tibortól.

A Magyar Karate Szakszövetség közleményt adott ki az ügyben

Megírtuk, hogy a Magyar Karate Szakszövetség közleményben ítélte el a történteket. Az üggyel kapcsolatban az is kiderült, hogy Agócsnak (IS) kitüntetést adott (!) a ped0filbotrányba belebukott Novák Katalin volt köztársasági elnök.

A történtekkel kapcsolatban Perinfalvi Rita teológus is reagált közösségi oldalán. Felkavaró bejegyzésében arra hívta fel a figyelmet, hogy „az erőt jóra kell használni, nem gyermekbántalmazásra”. Mint írta, minden harcművészet alapja az önkontroll, amely az önismeretből fakad.

Közölte: csak az lehet jó harcos, aki pontosan ismeri önmagát. Ismeri az erősségeit és a gyengéit és tisztában van azzal, hogy harcosként mire képes.

Perintfalvi Rita bejegyzését alább közöljük:

„☝️AZ ERŐT JÓRA KELL HASZNÁLNI, NEM GYERMEKBÁNTALMAZÁSRA! 😰

Nem tudom, hogy Agócs Tibor, karateedző, a Yakuzák Se volt elnöke mit tett volna akkor, ha nem kerül nyilvánosságra a brutális videó.

Hiszen ez ország-világ előtt megmutatta, hogy mire volt képes ez a férfi egy aprócska kisgyermekekkel szemben.

Amikor végignéztem, megállt bennem az ütő,

mert arra gondoltam, hogy az a fiúcska képtelen lesz többet felállni. Ott marad. A képeken látszik, hogy valószínű bepánikolt a kötélpályától és ezért nem akart rá felmenni. Az edző pedig úgy akarta kibillenteni a belső rettegésből, hogy odament hozzá és egy vérprofi karatés mozdulattal egyszerűen kirúgta alóla a lábait.

De olyan erővel, hogy a fiú felröpült a levegőbe, mint egy rongybaba, majd a földre zuhant és percekig meg sem mozdult.

Én tényleg azt gondoltam, hogy itt a vége… Rengeteg gondolat eszembe jutott az eset kapcsán, amelyeket most röviden összefoglalok.

1. Micsoda durva hatalmi visszaélés volt ez! Hiszen ez a férfi, aki szemlátomást 4-szer, 5-szor nagyobb testtel, súllyal, magassággal, profi harcművészeti tudással rendelkezik és felnőtt, áll szemben egy apró termetű, megszeppent, magát sem fizikailag, sem lelkileg megvédeni nem tudó emberpalántával. És a férfi mégis rúg. Nem kicsit, nem jelképesen, nem játékosan, hanem durr bele,

teli erővel!

Nem baleset és nem is véletlen történt

2. Mivel egy profiról van szó, ezért nem véletlen történt, nem is baleset. Ez egy célzott, teljesen kontrollált mozdulat volt. És a férfi pontosan tudta, hogy egy ilyen magasságú, ilyen súlyú, aprócska termetű kisfiú úgy el fog szállni tőle, mint egy falevél, amit felröppent egy őszi vihar előtti szél.

3. A bűnöket mindig súlyosbítja az, ha valaki tudva és akarva követi el. És itt pontosan ez történt. Ahogy Agócs a bocsánatkérésében megfogalmazta:

»Ez nem hiba volt, hanem létrontás.« Pontosan! Ezt jól gondolja.

Ez egyfajta lélekgyilkosság volt. Mert sem ez a kisfiú, sem a többiek – akiknek mindezt végig kellett nézniük és általa ők is traumatizálódtak –, nem fogják elfelejteni soha.

4. Mit is? Hát azt, hogy ha kicsi és védtelen vagy és téged rábíznak egy nagy és erős felnőttre azért, hogy vigyázzon rád, nem bízhatsz meg benne! Nem bízhatsz meg benne, mert ő, aki nagy és erős, a hatalmát nem arra fogja használni, hogy téged megóvjon, hanem arra, hogy bántson. A létbizalom az, ami megsérült! Elveszett. Szerintem örökre.

A harcművészet alapja az önkontroll

5. Minden harcművészet alapja az önkontroll, ami az önismeretből fakad. Csak az lehet jó harcos, aki pontosan ismeri önmagát. Ismeri az erősségeit és a gyengéit és tisztában van azzal, hogy harcosként mire képes. Hát éppen ez a legdermesztőbb ebben a történetben. A bántalmazó egy vérprofi harcművész, aki tudatosan cselekedett. És ebben a tettében képtelen volt az erejét és a tudását jóra használni. Gonoszságra, egy apró kis ember bántására használta, akinek a teste előbb fog meggyógyulni, mint a lelke!

6. Vajon hány korábbi eset lehet, amelyekre eddig nem derült fény? Vagy amikor nem hittek az áldozatoknak? Vagy amikor a szülők tehetetlenek voltak? Aki egyszer visszaél a hatalommal és nem büntetik meg érte, az visszaél többször is. Az elkövetők igen nagy része sorozatos bántalmazó. Olyan ez nekik, mint a drog. Függést okoz, amiről nem bírnak lejönni.

Agócs Tibor kitüntetést kapott Novák Katalintól

7. Az már csak hab a tortán, hogy a történet szereplője ismét egy olyan figura, aki kitüntetést kapott Novák Katalintól. Mégpedig »Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért életműdíjjal« tüntette ki 2020-ban.

Hát, ha ilyen emberek gondozzák a nemzet tehetségeit, akkor

Magyarország előtt szomorú jövő áll!

Főként akkor, ha a hatalom számára állítólag a legfontosabb a gyermek. Kár, hogy ez semmiben sem látszik!🥺”

(Perintfalvi Rita/Facebook)

Valódi Hírek