Most ez komoly? Megnevezte Orbán az új neofasiszta pártcsaládjának vezetőjét

Megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciója.

Brüsszelben megalakult a Patrióták Európáért frakciója, amely 12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magába. Céljuk, hogy változást hozzanak az európai uniós politikában – jelentette be hétfőn Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Brüsszelben.

Gál Kinga lett a Patrióták Európáért frakció alelnöke

Gál Kinga, akit az újonnan megalakult neofasiszta pártcsoport EP-frakciója első alelnökének választott, az Európai Parlament brüsszeli épületében tartott sajtótájékoztatón nyilatkozott. Elmondta, hogy

a Patrióták Európáért az Európai Parlament harmadik legnagyobb frakciója lett

és a legnagyobb „hazafias” (értsd: Putyin-párti – a szerk.) pártcsoport, amely valaha létezett az uniós parlamentben.

A pártcsoporthoz a francia Nemzeti Tömörülés 30 képviselője is csatlakozott, így Marine Le Pen egyértelműen az új szélsőjobboldali szövetség legmeghatározóbb politikusa lesz. A Fidesz 11 politikusa mellett a cseh ANO részéről 7, az ugyancsak cseh Eskü és Motorosok részéről 2, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) részéről 6, belga Vlaams Belang (Flamand érdek) részéről 3, az olasz Liga részéről 8 képviselő lépett be.

A holland Szabadságpárt (PVV) részéről 6, a spanyol VOX részéről 6, a portugál Chega részéről 2, a Dán Néppárt részéről 1, a görög Logika hangja részéről 1, a lett Lettország az első részéről szintén 1 képviselő csatlakozott még.

A frakció elnökévé Jordan Bardellát (Nemzeti Tömörülés),

első alelnökévé pedig a Fidesz soraiból Gál Kingát választották. Mint ismert, Bardella eredetileg francia miniszterelnök akart lenni, ám Le Pen pártjának vasárnapi bukása után le kellett mondjon erről a vágyáról, be kell érje az EP-vel.

A további alelnökök: Roberto Vannaci (Liga), Klára Dostálová (ANO), Sebastien Stöteler (PVV) és Anders Vistisen (Dán Néppárt).

Kapcsolódó:

Nemrég jött a hír: Orbán összeállhat Európa botrányhőseivel

Nemrég jött a hír: Ráharapott Orbán gilisztájára a vasárnap elbukott francia párt

Mi lesz ebből? Újabb rosszfiúk csatlakoznak Orbán botrányos társaságához

Valódi Hírek