Nemrég jött a hír: Ráharapott Orbán gilisztájára a vasárnap elbukott francia párt

Már volt arról szó, hogy Le Pen pártja Orbán Viktorék tömörülése felé kacsingat.

Marine Le Pen pártja, a francia Nemzeti Tömörülés is csatlakozik a Patrióták Európáért frakcióhoz. Erről Jordan Bardella, a párt elnöke tájékoztatta a nyilvánosságot.

Hidvéghi Balázs leköszönő EP-képviselő, a Fidesz korábbi kommunikációs igazgatója a közösségi oldalán megjegyezte, így már kilencre nőtt Orbán Viktor tömörülésében a létszám.

„Brüsszel végre meg fogja hallani az emberek hangját!”

– fogalmazott Hidvéghi, aki egy másik Facebook-posztjában arról írt, hogy hétfőn megalakul az új jobboldali frakció az Európai Parlamentben.

Már korábban is szó volt arról, hogy Le Pen pártja is kacsingat Orbán Viktorék tömörülése felé

Röviddel a május végi bécsi aláírást követően megindult az európai jobboldali pártok csatlakozása a formálódó Patrióták Európáért szövetséghez. A portugál Chega elnöke bejelentette, részese szeretne lenni a szuverenista (önállóságpárti, jelentsen ez bármit – a szerk.) erők összefogásának. Minderről Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke tájékoztatta a nyilvánosságot.

Kapcsolódó: Mi lesz ebből? Váratlanul ráharapott valaki Orbán gilisztájára

Július első hetében már arról szóltak a hírek, hogy a francia szélsőjobboldali Marine Le Pen pártja az Orbán Viktor által létrehozott frakcióval kacérkodik az EP-ben. Előbbi mellesleg sikert könyvelhetett el az előre hozott francia parlamenti választás első fordulójában, ám a másodikban a radikális baloldali Engedetlen Franciaország, a Kommunisták, a Zöldek és a szocialisták összefogásával létrejött Új Népfront nevű baloldali szövetség, valamint Emmanuel Macron francia elnök Együtt nevű pártszövetsége mögé szorult.

Kapcsolódó: Fordulat Franciaországban: Lemond a miniszterelnök, befutottak a számok a második fordulóról

A hétvégén már arról írtunk, hogy a szélsőjobboldali Dán Néppárt is csatlakozik az Orbán Viktor által alapított Patrióták Európáért nevű pártcsoporthoz.

(Hidvéghi Balázs/Facebook/Nyugati Fény)

Kapcsolódó:

Valami készül? Megszólalt Orbán kebelbarátja a magyar kormányfő szélsőséges csődületéről

Újra felbukkant Orbán régi ellenfele, és máris felrobbantotta a politikai színpadot

Valódi Hírek