Nemrég jött a hír: Orbán összeállhat Európa botrányhőseivel

Marine Le Pen pártja beülhet az Orbán Viktor-féle frakcióba a francia választás után.

A francia szélsőjobboldali Marine Le Pen pártja az Orbán Viktor által létrehozott frakcióval kacérkodik az Európai Parlamentben – írta meg a Bloomberg.

Marine Le Pen a patriótákhoz csatlakozhat

Beszámoltunk arról, hogy röviddel a vasárnapi bécsi aláírást követően megindult az európai (szélső)jobboldali pártok csatlakozása a formálódó Patrióták Európáért (Patriots for Europe) szövetséghez. A portugál Chega elnöke bejelentette, részese szeretne lenni a szuverenista (önállóságpárti, jelentsen ez bármit – a szerk.) erők összefogásának.

Az „összefogás” egyébként olyan pártokkal bővülhet, amelyek sok esetben neofa$iszta gondolatokat képviselnek, és ismertek kirekesztő magatartásukról. Ha a frakcióalakítás megtörténik, Orbán nem tudja majd lemosni magáról a szélsőjobboldali jelzőt.

A francia Nemzeti Tömörülést (RN) többen is követhetik,

megerősítve a magyar miniszterelnök által építgetett (szélső)jobboldali pártcsaládot.

Akár a szélsőjobboldali Identitás és Demokrácia (ID) EP-frakciójának a széteséséhez is vezethet, hogy Marine Le Pen azt tervezi: tárgyalásokat indít a párt jövőjével kapcsolatban. Ezt a portálnak mondta el a tárgyalásokra rálátó forrás.

Le Pent többen követhetik

A meg nem erősített hírek szerint a Nemzeti Tömörülés képviselői az Orbán által építgetett EP-frakcióba ülnének át. A Patrióták Európáért-kezdeményezés azonban csak néhány napja jött létre, nem rendelkezik elég taggal ahhoz, hogy frakcióként megalakuljon.

Marine Le Pen pedig a francia parlamenti választás második fordulójának az eredményétől teszi függővé a döntését.

Egy EP-frakció hivatalos elismeréséhez legalább hét EU-országból kell tagpártoknak összeállniuk, és legalább 23 képviselőt kell felsorakoztatnia. Utóbbi nem tűnik megugorhatatlan feladatnak, előbbi azonban kissé nehézkesebb.

Amennyiben a frakcióalakítás megtörténik, akkor a portál kommentárja szerint nagy győzelmet aratna Orbán, aki szeretné megszilárdítani befolyását Európában.

Valódi Hírek