Mi lesz ebből? Újabb rosszfiúk csatlakoznak Orbán botrányos társaságához

Salvini fontos bejelentést tett, mondandója összefügg az Orbán Viktor nevéhez köthető Patrióták Európáért nevű pártcsoporttal.

Hétfőn, hosszú munka után az olasz Ligával megszületik Brüsszelben a patrióták nagy csoportja, amely meghatározó lesz Európa jövőjének megváltoztatásában – közölte közösségi oldalán Matteo Salvini, a jobboldali párt vezetője.

Bejegyzése azelőtt született, hogy az Identitás és Demokrácia (ID) európai parlamenti frakciója megtartja ülését, amelyet a korábbi közlés szerint július 8-ra tűztek ki – emlékeztettek az MTI-n.

Matteo Salvini kezdettől fogva támogatta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke, valamint Andrej Babiš korábbi cseh kormányfő, az ANO párt elnöke kezdeményezését a Patrióták Európáért megalakítására.

Újságírói kérdésére válaszolva június elején elmondta,már dolgoznak Orbán Viktor javaslatán egy európai patrióta pártcsoport létrehozásáról. A Liga olasz jobboldali párt vezetője egy Rómában megrendezett gazdasági találkozón beszélt a szövetségről.

Kapcsolódó: Valami készül? Megszólalt Orbán kebelbarátja a magyar kormányfő szélsőséges csődületéről

Röviddel a május végi bécsi aláírást követően megindult az európai jobboldali pártok csatlakozása a formálódó Patrióták Európáért szövetséghez. A portugál Chega elnöke bejelentette, részese szeretne lenni a szuverenista (önállóságpárti, jelentsen ez bármit – a szerk.) erők összefogásának. Minderről Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke tájékoztatta a nyilvánosságot.

Kapcsolódó: Mi lesz ebből? Váratlanul ráharapott valaki Orbán gilisztájára

Július első hetében már arról szóltak a hírek, hogy a francia szélsőjobboldali Marine Le Pen pártja az Orbán Viktor által létrehozott frakcióval kacérkodik az EP-ben. Szinte egy időben jelentették be Salvinivel, hogy csatlakoznak a magyar kormányfő nevével is fémjelzett tömörüléshez.

A hétvégén arról írtunk, hogy a szélsőjobboldali Dán Néppárt is csatlakozik az Orbán Viktor által alapított Patrióták Európáért nevű pártcsoporthoz.

(Matteo Salvini/X/Nyugati Fény)

Kapcsolódó:

Újra felbukkant Orbán régi ellenfele, és máris felrobbantotta a politikai színpadot

Valódi Hírek