Valami készül? Megszólalt Orbán kebelbarátja a magyar kormányfő szélsőséges csődületéről

Az Orbán által létrehozandó „Patrióta-szövetségről” kérdezték Matteo Salvinit.

Matteo Salvini újságírók kérdésére kedden elmondta, hogy már dolgoznak Orbán Viktor javaslatán egy európai patrióta pártcsoport létrehozásáról. A Liga olasz jobboldali párt vezetője egy Rómában megrendezett gazdasági találkozón beszélt a szövetségről – közölte az MTI.

Salvinit Orbán szövetségéről, a Patrióta-pártcsaládról kérdezték

Az újságírók arra voltak kíváncsiak, hogy a Liga európai parlamenti képviselői csatlakoznak-e az Orbánék által kezdeményezett Patrióták Európáért csoporthoz.

„A Liga évek óta azon dolgozik, hogy minél több olyan pártot vonjon be, amelynek célja egy másfajta EU felépítése, az Európát az elmúlt években tönkretevő baloldaliak (?!) nélkül,

akik nem hajlandóak támogatni Ursula von der Leyent

– idézte a L’Unitá nevű olasz lap.

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke és Andrej Babiš, az ANO párt elnöke vasárnap Bécsben írta alá az úgynevezett „Patrióta kiáltványt.

Új politikai szövetséget hoztak létre

Beszámoltunk arról, hogy a Patrióták Európáért egy „új politikai szövetséget” kínál fel Európa nemzeteinek, valamint szuverenista, patrióta (önállóságpárti, hazafias, már amennyire annak tekinthető a Fidesz és a neofa$iszta testvérszervezetei) pártoknak.

A csatlakozó szervezetek az Európai Parlamentben önálló képviselőcsoportot hozhatnak létre, amennyiben kellő számú szervezetet maguk mögé tudnak állítani. Az alapítók tervei szerint rövid időn belül a legnagyobb jobboldali EP-frakcióvá válnának – olvasható a közleményükben. Bár ez kérdéses, hogyan valósulna meg, ugyanis az európaiak többsége nem kér a szélsőséges erőkből.

A szövetség bejelentése körül rengeteg a kérdőjel. Nem tudni többek között, miért jelentettek be az új tervezett európai parlamenti frakciót, ha eddig a jobboldal egyesítésének szándékáról volt szó. A három leendő tagpárt közül az egyik ráadásul egy másik, már létező csoport tagja. Az pedig végképp érthetetlen,

mire alapozva állítja Orbán, hogy napokon belül az egyik legnagyobb jobboldali frakcióvá válnak.

Valódi Hírek