Botrány tört ki Győrben: Gyanús dologra készül a bukott fideszes polgármester

Pintér Bence, Győr megválasztott polgármestere szerint Dézsi Csaba András nehezen emészti a vereséget.

Mint ismert, újraszámlálták Győrben az önkormányzati választás során leadott szavazatokat. Borkai Zsolt 15 871, Pintér Bence 18 298, Dézsi Csaba András pedig 17 853 szavazatot kapott a választási bizottság részletezése szerint.

Pintér Bence javára 1 további szavazatot találtak, míg Dézsi 4 vokssal kevesebbet tudhat magáénak.

Kapcsolódó: Hatalmas tasli a fideszes fellegvárban: Hivatalosan is elbukott Orbán jelöltje

A hamarosan leköszönő városvezető azonban nehezen emészti a vereséget. Legalábbis erre utal, hogy nemrég a helyi rádióban tett furcsábbnál furcsább megjegyzéseket a leendő polgármesterre. Sőt, Dézsi legújabb lépése is különös. Még az októberi átadás-átvétel előtt gyorsan a Győr-Szol élére nevezné ki Németh Zoltán fideszes politikust. Erről Pintér Bence írt vasárnap a közösségi oldalán.

A leendő városvezető arra kéri a közgyűlés képviselőit, ha tényleg eléjük kerül a javaslat, ne szavazzák meg azt.

Idéztük Pintér Bence bejegyzését

„NEM BÍRJA ELENGEDNI A SZÉKÉT A HATALOMMÁNIÁS DÉZSI CSABA

Puccsra készül a város jövője ellen a június 25-i közgyűlésen Dézsi Csaba András leköszönő polgármester: még az októberi átadás-átvétel előtt gyorsan a Győr-Szol élére nevezné ki Németh Zoltán fideszes politikust, ráadásul több évre.

Ez Dézsi hálája azért, mert Németh végigkampányolta neki az elmúlt heteket, egyben akadály a törekvésünk előtt, hogy rendbe rakjuk a közpénzek fekete lyukát, a Győr-Szolt.

A Győr-Szol a város legnagyobb cége, és ez a szervezet szorul rá leginkább a rendrakásra. A cég élén szerintünk nem megkérdőjelezhető tisztességű pártkatonákra, Dézsi-emberekre van szükség, hanem feddhetetlen, szakmai, konszenzussal kinevezett vezetésre, akiknek már a személye is garancia arra, hogy nem folytatódik a cégnél az a lopás, ami eddig jellemző volt.

Felszólítom a mandátumának végét kitöltő közgyűlés független, ellenzéki és fideszes képviselőit,

ha tényleg a közgyűlés elé kerül ez a javaslat, ne szavazzák meg azt.

A megszavazásával ugyanis ismét szégyent hoznának városunkra, és akadályoznák a győriek választáson kinyilvánított akaratát, ami szerint elég volt Dézsi Csaba Andrásból és az olyan embereiből, mint Németh Zoltán.”

(Pintér Bence/Facebook/Nyugati Fény)

Valódi Hírek