Még mindig izzik a levegő Győrben: A vereséget emésztő fideszes Dézsi beszólt az utódjának

Győr polgármesterének, Dézsi Csaba Andrásnak a kérésére számolták újra a szavazatokat még hétfőn.

Mint már ismert, hétfőn újraszámolták Győrben az önkormányzati választás során leadott szavazatokat a fideszes Dézsi Csaba András kérésére.

Az eredmény lelombozó a jelenlegi, ám hamarosan leköszönő városvezetőnek, aki az újraszámlálásnak hála végül 4 vokssal kevesebbet tudhat a magáénak. Győr következő polgármestere tehát Pintér Bence lesz.

Kapcsolódó: Hatalmas tasli a fideszes fellegvárban: Hivatalosan is elbukott Orbán jelöltje

Megszólalt Győr rövidesen leköszönő polgármestere, Dézsi Csaba András

A városvezető az egyik helyi rádióban beszélt arról a minap, hogy a Fidesz frakciója együtt akar dolgozni a leendő polgármesterrel, amennyiben az „Győr érdekeit szolgálja”. Dézsi ugyanakkor több csípős megjegyzést is tett a mikrofon előtt.

Meglátása szerint Pintér Bence „óriási nagy feladatot kap az élettől”, továbbá kérdéses, hogy annak meg tud-e majd felelni. Emellett úgy vélekedett utódjáról, hogy annak „eddigi tevékenysége okán kétségek merültek fel, de lehet, hogy pozitívan csalódunk” – idézte szavait a Telex.

A jelenlegi polgármester szerint mellesleg a bukása hátterében néhány rossz döntés áll. Példaként említette a parkolási rendszer átalakítását, a fizetős zónák számának növelését.

„Lehet, hogy nem kellett volna hallgatnom azokra a tanácsadókra, akik ezt szorgalmazták”

– jegyezte meg Dézsi, aki már korábban is kifejtette meglátásait azzal kapcsolatban, hogy Borkai Zsolt expolgármester felbukkanása megzavarhatta a szavazókat, így az ő személye is szerepet játszhatott a múlt heti vereségben.

Kapcsolódó: Szembejött a valóság Győrben: Borkai és fideszes utódja sikeresen megbuktatták egymást, Dézsi Csaba máris magyarázkodik

A városvezető közölte, októberig teljes hatáskörrel folytatja a munkát, addigra Pintérnek meg kell tanulnia, hogy tud majd tárgyalni más vezető beosztású politikusokkal.

„Komolyan kell venni, nem lehet összevissza hablatyolni”

– fogalmazott a vereséget nehezen megemésztő Dézsi, aki Pintér egy korábbi interjúját felidézve még különösebb megjegyzést tett.

Pintér ugyanis arról beszélt, hogy a Széchenyi István Egyetem alapítványának kuratóriumában mindenkor az aktuális polgármesternek kell jelen lennie, így Dézsinek le kell mondania. Utóbbi erre reagálva közölte, hogy ő kardiológus professzorként vesz részt a munkában.

„Szerénység, elvtársak. Szerénység!”

– üzente a leendő polgármesternek.

Hozzáfűzte:

„Remélem, nem akar majd ő is Ceaușescu feleségéhez hasonlóan a tudományos akadémia elnöke lenni mindenféle végzettség nélkül”.

Kapcsolódó:

Mikrofon elé csüccsent a jachtozós Borkai, és rögvest kiteregette a Fidesz sötét titkait

Valódi Hírek