Hatalmas tasli a fideszes fellegvárban: Hivatalosan is elbukott Orbán jelöltje

Dézsi Csaba, Győr leköszönő polgármestere hiába számláltatta újra a voksokat. A polgármester Pintér Bence lesz.

Újraszámlálták Győrben az önkormányzati választás során leadott szavazatokat. Borkai Zsolt 15 871, Pintér Bence 18 298, Dézsi Csaba András pedig 17 853 szavazatot kapott a választási bizottság részletezése szerint.

A választás.hu-n közzétett adatokkal összehasonlítva ez azt jelenti, hogy Pintér Bence javára 1 további szavazatot találtak, míg

Dézsi 4 vokssal kevesebbet tudhat magáénak.

Mi történt Győrben?

Mint ismert, a fideszes Dézsi Csaba András a választási eredményeket követően jelentette be, hogy újraszámláltatná a voksokat Győr városában, miután Pintér Bence 440 szavazattal legyőzte őt az önkormányzati választáson.

Dézsi a csütörtök délutáni határidő előtt benyújtotta a fellebbezését a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Területi Választási Bizottság elnökének. Kérte, hogy az érvényes és az érvénytelen szavazatokat vizsgálják meg, és számolják újra, mert szerinte érvényes szavazatokat is érvénytelenné nyilváníthattak. Azt gyanította, volt olyan hely, ahol a jelöltekre leadott szavazatok számát sem tudta mindenki ellenőrizni, mert siettek, hogy időben végezzenek a szavazatok megszámlálásával.

A bizottság végül elfogadta Dézsi indítványát, az újraszámlálás hétfőn reggel 9 órakor kezdődött és összesen 7 szavazókört érintett.

Kapcsolódó: Pattanásig feszül a húr Győrben: Eldőlt, lesz-e újraszámlálás

(Tiszta Szívvel a Városért/Facebook/Nyugati Fény)

Valódi Hírek