Lehullt a lepel: Elképesztő hazugságot próbáltak meg eltitkolni Orbánék

A Fidesz soha nem nyújtott be kérelmet Giorgia Meloni párcsaládjához való csatlakozásra.

Beszámoltunk róla, hogy nemet mondott Orbán Viktor csatlakozási kérelmére Giorgia Meloni, Olaszország miniszterelnöke, az Európai Konzervatívok és Reformisták (ECR) nevű szélsőjobboldali európai pártcsalád vezetője – értesült a Corriere della Sera nevű olasz politikai napilap. Így a magyar miniszterelnök és pártja,

a Fidesz továbbra is hátország nélkül maradhat az Európai Néppártból való kilépése után.

Mit mondott Kocsis Máté?

Megírtuk, hogy az üggyel kapcsolatban Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője is reagált.

„A szélsőségesen magyarellenes román AUR-t felvették az ECR frakciójába. Szó sem lehet arról, hogy a Fidesz ilyen párttal üljön egy frakcióban az Európai Parlamentben! Kizárt!”

magyarázta Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében Kocsis. A frakcióvezető arról már nem írt, hogy voltaképpen Giorgia Meloni hozta meg arra vonatkozó döntését, hogy nem kívánják felvenni köreikbe a Fideszt, hiába akartak nagyon csatlakozni Orbánék.

Orbán Viktorék pártja be sem nyújtotta a csatlakozási kérelmet

„A Fidesz soha nem nyújtott be kérelmet a frakcióhoz való csatlakozásra”

nyilatkozta a Népszavának Nicola Procaccini, az Európai Parlament (EP) Európai Konzervatívok és Reformerek politikai csoportjának társelnöke Kocsis Máté kijelentése után.

Emlékezetes, Kocsis szerdán azt közölte, soha nem csatlakoznának egy olyan pártcsoporthoz az EP-ben, amelynek tagja a „radikális magyarellenes álláspontjáról” ismertté vált Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR). Jelezték, az AUR 5 tagját aznap vették fel az ECR-be, abba a frakcióba, ahová a Fidesz is hosszú ideje szeretett volna bekerülni. Az ECR létszáma ezzel 83-ra emelkedett, amivel az EP harmadik legnagyobb politikai csoportjává nőtte ki magát.

A politikai csoport meghatározó hajtóereje a Giorgia Meloni vezette Olasz Testvérek és a Jaroslaw Kaczynski nevével fémjelzett lengyel Jog és Igazságosság párt. Őket Orbán politikai szövetségeseiként tartották számon, azonban jelenleg nagyon úgy fest, – hogy Brüsszel elfoglalása mellett – nem fog sikerülni hivatalosan is megpecsételniük ezt a „barátságot” sem.

Ukrajna mellett állnak

A Financial Times azt írta, az AUR-t biztonsági kockázatok miatt kitiltották Ukrajnából és Moldova Köztársaságból. Nicola Procaccini újságírói kérdésre elmondta, belépésük előtt a románok aláírtak egy hivatalos nyilatkozatot, amelyben nyomatékosítják, hogy

a háborúban Ukrajna pártján állnak.

„Enélkül nem lehetnének a frakció tagjai, ez abszolút követelmény”

– rögzítette az olasz politikus, hozzátéve: pártcsaládjuk az ukránok harcának legelkötelezettebb támogatója és a következő öt évben is az marad.

Orbán nem tudta elfoglalni Brüsszelt

Úgy tűnik, újból összedőlt Orbán Viktor nagy álma, ugyanis senki nem hajlandó közösséget vállalni a magyar kormánypárttal. A Fidesznek pedig már nem sok ideje maradt arra, hogy szövetséget kössön, azonban ezt már leginkább csak a szélsőjobboldali körökben teheti meg. Az EP politikai csoportjainak nem hivatalosan július 4-ig, hivatalosan július 15-ig kell megalakulniuk.

Kapcsolódó:

Megszólalt Kocsis Máté, miután az olasz miniszterelnök ország-világ előtt megszégyenítette Orbánt

Kiszivárgott a kínos hír: Legfontosabb szövetségese vágta be az ajtót Orbán előtt

Megszégyenült Orbán: Utolsó szövetségese is hátbaszúrta a magyar miniszterelnököt

Valódi Hírek