Vége Mészáros Lőrinc teljhatalmának: Várkonyi Andrea cápája hatalmasra hízott

Várkonyi Andrea egyre komolyabb szerepet tölt be férje, Mészáros Lőrinc cégeiben.

Mészáros Lőrinc felesége egyre több szerephez jut férje cégbirodalmában. Várkonyi Andrea már milliárdok sorsáról dönthet – írta meg a 444.hu.

Várkonyi Andrea felemelkedése

A portál összeszedte a lépcsőfokokat, amiken Várkonyi Andrea egyre feljebb lépked a Mészáros-birodalomban. Mint írták, a történet egy közös tulajdonú céggel kezdődött. Az EKHO Belvedere Kft. néhány héttel az esküvőjük előtt került a pár nevére.

A cégnek egy Széchenyi-hegyi villa van a birtokában. Nem sokkal később, 2022 augusztusában Várkonyi a családi cég, a Mészáros Agro Kft. tulajdonosai közé is bekerült. 2023 végén pedig a VM Medical Property Kft.-ben is ügyvezető lett.

Eközben Mészáros feleségének megvan a maga sikeres projektje is, a Whitedog Media Kft., amelyből

három és fél év alatt 1,7 milliárd forintnyi osztalékot tudott felvenni.

Alig több mint egy hete az is kiderült, hogy Mészáros lányát, Mészáros Beatrixot váltja Várkonyi a Mészáros Csoport alapítványainak élén. Megírtuk, hogy Mészároshoz több alapítvány is köthető. Ezek közül a Pro Filii Alapítvány és a Mészáros Alapítvány kuratóriumi elnöke lett Várkonyi.

A kinevezést követően biztos, hogy milliárdok sorsáról dönthet Várkonyi Andrea.

A Mészáros Alapítvány a Felcsút környékén élőket támogatja

Mészáros Alapítványt 2017-ben hozták létre. Elsődleges célja, hogy (nem túl meglepő módon) a Felcsút, Alcsútdoboz, Tabajd, Vál, Vértesacsa és Kajászó környékén élőket segíti felsőoktatási tanulmányaikban. Ezek mellett

segítséget nyújt a hagyományőrzésben, a településfejlesztésben és -fejlődésben is.

Az alapítvány legfrissebb jelentése szerint a tavaly 270 millió forint támogatáshoz jutottak. Bár fel kéne tüntetniük, hogy kitől, milyen célra, és pontosan mennyit kaptak, ezt „elfelejtették” megtenni.

Ajándék lónak ne nézd a fogát!

Mivel 2023-at megelőzően az adatokat beküldték, tudható, hogy a NER legnagyobb alakjai jótékonykodtak a Mészáros Alapítványon keresztül. A támogatók között olyan cégeket találunk, mint például a West Hungária Bau Kft., az Épkar Zrt. vagy a Build It Mérnökiroda Kft.

Pár éve a Debt-Invest Kft. is adott 150 millió forintot.

Utóbbi a Rogán Antal köreihez tartozó Boros Attila tulajdonában van.

Ő az, akit a letelepedésikötvény-biznisz kulcsfigurájának tartanak.

Boros hozta létre a kínaiak számára kötvényt áruló Hungary State Speciel Debt Fundot.

Takarékoskodtak az alapítványi pénzzel

A Mészáros Alapítvány a beérkezett 270 millió forintból kicsivel több mint 160 milliót osztott szét a támogatásra pályázók között. Ez azt jelenti, hogy csak tavaly közel 110 milliót „tettek félre”. 2023 végére így a korábbi években érkezett, de fel nem használt adományoknak is köszönhetően

közel 400 millió forint volt az alapítvány bankszámláján.

Ezt és a jövőben érkező pénzt kezeli majd Várkonyi Andrea.

A határokon is átnyúlnak

A Pro Filii Alapítvány profilja és mérete is más. A szervezet ugyanis Magyarországon és a határon túli magyarok lakta településeken élő magánszemélyek, csoportok – kiemelten gyerekek – egészségügyi helyzetén, életmódján, esélyegyenlőségén szándékozik javítani. Az alapítvány célja nem kevesebb, mint emelni „Magyarország szellemi, művészeti, kulturális és sportéletének színvonalát” – jelentsen ez bármit.

2023-ban 2,8 milliárd forint folyt be a kasszába,

ami teljes egészében az adományoknak köszönhető. A támogatók kilétét ebben az esetben is homály fedi, semmit sem tudhatunk róluk.

A pénzből 1,7 milliárd forintot osztottak szét támogatásként. Összesen 228 pályázat támogatásáról döntött tavaly a kuratórium, emellett 40 általános iskolának szerveztek kirándulást.

Tavaly ősszel pedig összesen 70 ezer 2Rule márkájú sportruházati terméket adományoztak gyerekek és fiatalok részére. A Mészáros-féle 2Rule épp akkor zárta be fióktelepeit, így az adományozást könnyen lehetett készletkisöprésként értelmezni.

A Pro Filiinek is sikerült takarékoskodni, így a beszámoló szerint több mint 1,4 milliárd forint szétosztható pénzük volt év végén a bankszámlájukon. Ez az a pénz, amiről innentől Várkonyi Andrea rendelkezhet.

Valódi Hírek