Bajban van a miniszterelnök? Orbán Balázs váratlanul lekörözte Orbán Viktort

Óriásit szakított Orbán Viktor embere.

A Telex friss cikke szerint csak némi nyomozómunkával lehetett rábukkanni a kormánytagok 2023-as szja-bevallásaira. Ahogyan minden év júniusában, idén is „nyilvánosságra hozta” a kormány az szja-bevallásokra vonatkozó főbb adatokat, köztük néhány összesített számot, a teljes adóalapot és az azután befizetett személyi jövedelemadót.

Ugyanakkor ezek az információk nem szerepelnek sem a kormany.hu oldal címlapján, sem a hírek menüpontban, csak a közérdekű dokumentumok között, az szja szóra rákeresve találhatók meg.

Mennyit vágott zsebre Orbán?

Az adatok szerint Orbán Viktor miniszterelnök 70 millió forint jövedelmet vallott be 2023-ban, amely jelentős növekedés a korábbi évekhez képest (2022-ben 47 millió, előtte 31, 28, illetve 26 millió forint). Ez a növekedés – „természetesen” – jóval meghaladja az infláció mértékét, így megállapítható: a kormányfő jelentősen megemelte a saját fizetését.

Orbán Balázs feltört mint a talajvíz

Orbán politikai igazgatója, Orbán Balázs ugyanakkor még ennél is jobban járt, neki

78 millió forint volt az éves adóalapja.

Szijjártóék is kaszáltak

Jelezték, a kormány többi tagja is jelentős jövedelmekkel rendelkezett:

  • Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter 54 millió forintot keresett tavaly,
  • míg Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter 57 millió forintot.
  • míg utódja, Hankó Balázs államtitkárként jóval kevesebbet, 39 milliót.

Rogánék sem panaszkodhatnak

Bár az elmúlt másfél-két év Európa-rekorder inflációját az átlagemberek a pénztárcájukon is megérezték, mindez – „természetesen” – Orbán minisztereit kevéssé érintette.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszternek és Pintér Sándor belügyminiszternek tavaly 37-36 millió forinttal kellett beérniük.

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője azonban a források jelentős apadásával szembesült. A propagandaminiszter bevételei leginkább „feltalálói díjakból” csordogáltak: 2023-as adóbevallásában 252 millió forint szerepelt, amely havi 21 millió forintot jelent. Tavaly és tavalyelőtt még 425, illetve 446 milliót keresett, amely

havi bontásban 37,1 millió forintot tett ki.

Az adatok tükrében kijelenthető: Orbán Viktorék kormánya valóban „válságálló” lehet, hiszen a kabinet tagjait semennyire sem érintette a rekord mértékű magyarországi infláció, sőt.

Kapcsolódó:

Mi történt? Már a Molba is berágták magukat Orbán Balázsék: Elképesztő pénzeket akasztottak le

Sokkoló közleményt adtak ki Nagy Mártonék a gazdaságról, miután befutottak a KSH számai

A választások után csapnak le a lakosságra Orbánék: Itt az újabb inflációs sokk, durva megszorítások jönnek

Varga Mihály úgy tudja, a magyarok nagyon szívósak, minden pusztító válságot kibírnak (+videó)

Valódi Hírek