Furcsa videó kering az interneten: Világhírű lett Orbánék botrányos műve

A chilei politikus a kerítés miatt szelte át az óceánt, de korábban Budapesten járt Orbán Viktor rendezvényén.

Különös videót osztott meg José Antonio Kast chilei politikus nemrég az X-en (egykori Twitter – a szerk.). A képsorok szerint a korábbi elnökjelölt Magyarországon járt, a déli határnál, ahol a hatóság emberei körbe is vezették. Úgy tűnik, a politikus a kerítést tanulmányozta, majd megállapította, hogy a bolíviai határnál is elkélne egy hasonló szerkezet.

A kerítés miatt jött, de korábban már részt vett Orbán Viktor budapesti banzáján

A történtekről az rtl.hu érdeklődött az Országos Rendőr-főkapitányságnál – utóbbi válaszáról még nem számoltak be. Mint emlékeztettek, Kast 2021-ben elveszítette a chilei elnökválasztást. A politikus a hazájában problémát okozó bűnözésért az illegális migrációt teszi felelőssé. Az értesülések szerint Kast nagy eséllyel indul a közelgő chilei választásokon.

A politikus mellesleg részt vett Orbán Viktorék budapesti jobboldali banzáján, a CPAC Hungary-n. A német Welt szerint José Antonio Kast magyarországi látogatása része egy találkozósorozatnak a magyar és latin-amerikai országok képviselői közt, amelynek fő témája a migráció.

A CPAC Hungary nevű rendezvényről

Mint arról beszámoltunk, idén is megrendezték Budapesten a CPAC Hungaryt, azaz a jobboldal egyik legnagyobb nemzetközi dzsemboriját (jelentése cserkésztalálkozó, de a kormánypárti véleményvezérek előszeretettel használják ezt a szót a rendezvényre – a szerk.). Ezúttal április 25-én és 26-án került sor az eseményre.

Kapcsolódó: „Meglepi!” Igazi botrányhős tart Magyarországra Orbán meghívására

Orbán Viktor is beszédet mondott a konferencián, 5 lépést emlegetett, amellyel szerinte a progresszívek már-már világuralomra törnének. Mondandójától a hallgatóság felének minden bizonnyal kikerekedett a szeme.

Pusztító beszédéről >>ITT<< írtunk részletesen.

Kapcsolódó:

Tudja még fokozni: Brutálisan felpaprikázta a szélsőséges közönségét Deutsch Tamás

Valódi Hírek