Undorító dolog történt a választás előtt két héttel: Gyerekeket használt díszletként a fideszes képviselő egy átadón (+fotók)

Czunyiné Bertalan Judit gyerekek jelenlétében adott át egy beruházást Ácson.

Kínai beruházáshoz tartozó járdát és játszóteret adtak át Ácson a választások előtt kevesebb mint három héttel. Az átadóval azonban akadt egy kis bökkenő: a fideszes Czunyiné Bertalan Juditnak szüksége volt egy csapat gyerekre is a fotókhoz – szúrta ki a telex.hu.

Czunyiné díszletként használta a gyerekeket

„Új játszóteret és az oda vezető járdát adtuk át Ácson. A beruházás 20 millió forintból valósult meg, melyre a Bamo Technology Hungary Kft. biztosított fedezetet”

– posztolta büszkén a Facebookon a fideszes Czunyiné Bertalan Judit, volt köznevelési államtitkár.

A fideszes politikust láthatóan nem zavarta a politikai ped0fília:

gyerekek segítségével végzett kampánytevékenységet. A bejegyzésében közzétett képeken ugyanis egyértelmű, hogy egy csapat gyerekre is szüksége volt a fotózáshoz. Az egyik képen például gyerekek segítségével történt meg az elmaradhatatlan szalagátvágás.

A bejegyzés alatti kommentben Czunyiné magyarkodásba kezdett, miután többen szóvá tették a botrányos lépést a képviselő posztja alatt.

„Valóban nagy dolog, hogy Ácson játszóteret adtunk át, de természetesen a jelenlevő gyermekek szüleitől minden, a jogszabályban előírt hozzájárulás rendelkezésre áll ahhoz, hogy a gyerekekről készült fotókat nyilvános területen használjuk”

– írta a beruházásról, amelyhez a jelek szerit nem sok köze volt a képviselőnek.

Az eseményen részt vett Szentirmai István, Ács kormánypárti polgármestere is. Valamint a Bamo Technology Hungary Kft. kínai vezérigazgatója, Szan Csun. Az persze nem világos, hogy egy előtte nem is üzemelő játszótérhez hogyan került oda egy csapat kisgyerek.

A kínai katódgyár kiverte a biztosítékot Ácson

Az Ácsra 520 milliárd forintból katódgyárat építő kínai Bamo Technology

azzal próbál nagyobb népszerűségre szert tenni a lakosság körében, hogy beruház a környékbe.

Feltehetően ennek keretében épült a játszótér is.

A kínai Huayou-csoport magyarországi leányvállalataként működő Bamo tervezett gyára hatalmas lesz.

1500 milliárd forintos éves árbevétellel és 1 terawattóra áramfogyasztással számolnak.

Az üzem mellé százhektáros napelemparkot és 300 lakásos lakóparkot is telepítenek. A lakópark feltételezhetően a vendégmunkások számára készül. Információk szerint a lakossági tiltakozás ellenére az építési munkálatok nyártól már meg is indulnak.

Megírtuk, hogy Ácson óriási felháborodás tört ki a településre tervezett katódgyár miatt: a jelenlegi és a volt polgármester is egymásnak esett, a helyiek több kezdeményezést indítottak a beruházás ellen. A kormány 2023. június 1-jén magyarázat nélkül ipari innovációs területté nyilvánította az Ács melletti telket.

Továbbá a kormányrendelet lehetővé teszi, hogy a földterületen ipari tevékenységet lehessen végezni, ez ugyanis a korábbi besorolás szerint tiltólistás volt.

Valódi Hírek