„Nem tudom, hogyan éljük túl ezt a szörnyűséget” – megrendítő vallomás a verőcei hajóbaleset egyik áldozatának nagymamájától

A verőcei hajóbaleset az egész országot megrázta.

Az egész országot megrázta a Verőcénél történt hétvégi hajóbaleset. 8 fiatal utazott azon a kishajón, amely összeütközött szombat éjjel egy szállodahajóval a Dunán. A tragédiát egy ember élte túl, 2 áldozat hołtteste került elő, 5 utast még keresnek.

A fiatalok ismerősük elmondása szerint Nagymarosról indultak, Dunakeszin aludtak volna, Vác lehetett még az úticéljuk, de már nem értek oda.

„Várjuk, hogy hátha az olasz férfi fog tudni mondani valamit. Egyelőre annyit tudunk, hogy rossz állapotban van, és nem emlékszik arra sem, hogy hogyan szállt be a hajóba vagy hogyan úszott ki. Ő az utolsó reményünk talán, hogy el tudná mondani, hogy mi történt”

– fogalmazott a verőcei hajóbaleset túlélőjéről a baráti társaság ismerőse.

Kapcsolódó: Szívfacsaró: Fáradhatatlanul keresik barátaik a verőcei hajóbalesetben eltűnt fiatalokat

Az áldozatokat egy ország gyászolja. Egyiküket épp nemrég jegyezték el, boldogan osztotta meg a közösségi oldalán gyűrűjét. Szerelme is a kishajón utazott. A fiatal lány nagymamája a Ripostnak nyilatkozva elmondta, nem tudják sem felfogni, sem elfogadni a történteket.

„Nem tudom, hogyan éljük túl ezt a szörnyűséget”

– fogalmazott a megtört nagyszülő.

A fiatalok egy iskolába jártak, a lány Szegedre költözött azért, hogy az erdészeti technikumban tanulhasson.

„Ez érdekelte igazán, de ilyen iskola nincs a környéken. Ezért ő inkább leköltözött vidékre, és kollégiumban élt”

– mondta a lapnak a nagymama, aki szerint unokája jó tanuló volt, szerette az iskolát, várta a közös jövőt szerelmével. A nagyszülők másnap reggel értesültek a tragédiáról.

„Szombaton boldogan ment el a barátaival, senki, még rémálmában sem gondolt volna arra, ami történt. Reggel a rendőrök értesítettek minket… Nem tudjuk felfogni, nem akarjuk…”

– mondta az idős asszony.

Kapcsolódó:

FRISS: Megdöbbentő dolgot tett a Verőcénél balesetező szállodahajó

FOTÓKKAL: Ezt az öt fiatalt keresik a brutális verőcei hajóbaleset után

Valódi Hírek