Szívfacsaró: Fáradhatatlanul keresik barátaik a verőcei hajóbalesetben eltűnt fiatalokat (+videó)

Nagy erővel zajlik a verőcei hajóbaleset eltűntjeinek keresése.

Dunakeszin aludtak volna a Verőcénél történt hajóbaleset áldozatai és eltűntjei. Egy, az RTL Híradónak nyilatkozó ismerősük szerint Nagymarosról indultak, Vác lehetett még az úticéljuk, de már nem értek oda.

„A helymeghatározásuk 10 óra 17-kor vette őket utoljára”

– részletezte a történteket. A fiatal nő elmondása szerint barátai jól ismerték a vizet, közülük kettőnek volt hajós jogosítványa. Megjegyezte, a nyolcadik utast, akinek sikerült a partra úsznia, nem ismeri. A baráti társaság 25-30 fős, bíznak benne, hogy a sérült mihamarabb felépül és segít nekik megérteni, hogy mi történt pontosan szombat éjjel.

„Várjuk, hogy hátha az olasz férfi fog tudni mondani valamit. Egyelőre annyit tudunk, hogy rossz állapotban van, és nem emlékszik arra sem, hogy hogyan szállt be a hajóba vagy hogyan úszott ki. Ő az utolsó reményünk talán, hogy el tudná mondani, hogy mi történt”

– fogalmazott a híradónak.

Kapcsolódó: FOTÓKKAL: Ezt az öt fiatalt keresik a brutális verőcei hajóbaleset után

A baráti társaság tagjai most is az eltűnteket keresik. Varga Sándor Péter így nyilatkozott:

„Borzalmas az egyik legjobb barátomat keresni a vízen”.

Megszólalt a Magyar Hajózási Országos Szövetség

A motorcsónak típusából arra lehet következtetni, hogy nagy sebességre volt képes a hobbihajó, a roncsokból ítélve pedig gyaníthatóan nagy sebességgel is ütközött – mondta a Magyar Hajózási Országos Szövetség (Mahosz) szóvivője hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Tóth Mihály a szombat éjjel a Duna verőcei szakaszánál történt, 2 ember halálával és 5 személy eltűnésével járó motorcsónak-tragédiával kapcsolatban kiemelte, mivel a hobbihajóknál nem kötelező a menetrögzítő rendszer és általában nem is használják, a szakértőknek valószínűleg a kishajó roncsaiból kell következtetniük arra, miként manőverezett, milyen sebességgel haladt a vízi jármű.

A hajó típusából és annak – mintegy 190 lóerősnek tűnő – motorjából ítélve a jármű nagy sebesség elérésére volt képes. A roncsok is azt mutatják, hogy

„nagy sebességgel ütközött neki valaminek”

– vélekedett a Mahosz szóvivője.

Kapcsolódó: Megrendítő részletek érkeztek a verőcei tragédiáról – megszólalt a Magyar Hajózási Országos Szövetség

(rtl.hu/Nyugati Fény nyomán)

Kapcsolódó:

FRISS: Megdöbbentő dolgot tett a Verőcénél balesetező szállodahajó

Valódi Hírek