Friss: Juhász Péter bevezetné a Tiborcz-adót a Belvárosban

A Tiborcz-adó a társasházak vízvezetékcseréjét szolgálná.

Juhász Péter, a Belváros ellenzéki polgármesterjelöltje megelégelte, hogy az oligarchák kifosztják az embereket. Tiborcz-adó bevezetését ígérte, a befolyt összegből a belvárosi házak felújítását segítené.

Kapcsolódó: Juhász Péter vitára hívja az V. kerület fideszes polgármesterét

Juhász Péter Facebook-bejegyzését változtatás nélkül közöljük az alábbiakban:

„Bevezetjük a Tiborcz-adót a belvárosban.

Így legalább biztosan meglesz a fedezete annak, hogy a vízminőséget ihatóvá tegyük a kerületben.

A Tiborcz-adó nem más, mint a milliárdos értékű üzleti ingatlanok arányos adóztatása. Tehát nem négyzetméter arányosan, hanem vagyoni értékük alapján adóztatjuk meg azokat a milliárdos értékű ingatlanokat, amiket Rogánék átjátszottak Tiborcz, Orbán Ráhel, Mészáros Lőrinc és hasonlók kezére a kerületiek vagyonából.

Az arányos közteherviselés és igazságosság alapelvével az van összhangban, ha a kerület az értékalapú ingatlanadót vezetünk be.

Ma négyzetméter-arányosan ugyanannyit adózik a helyi kisiparos, az élelmiszerbolt és a gyógyszertár, mint a kerületiek vagyonából kijátszott ingatlanban luxus szállodát üzemeltető Fidesz oligarcha. És ez nincs rendben.

Az Orbán–Rogán–Szentgyörgyvölgyi-körhöz tartozó milliárdos vállalkozók járuljanak hozzá az itt élők nyugalmához és egészségéhez, ha már elvitték a vagyonunkat!

Így lehet helyreállítani a világ rendjét, az igazságosságot, helyrehozni azt a bűnt, amit a helyi Fidesz Rogán vezényletével, és Szentgyörgyvölgyi asszisztálásával elkövetett az elmúlt évtizedben.

A megválasztásom esetén bevezetem a Tiborcz-adót, mert az én politikámat nem Rogán irányítja.

Így biztosan lesz pénz a társasházak vízvezetékcseréjének és a nyílászárók cseréjének támogatására is.”

(Juhász Péter / Facebook)

Kapcsolódó:

Juhász Péter kifakadt: A saját apjának adta a civilekre szánt pénzt a belvárosi fideszes polgármester

Valódi Hírek