Juhász Péter kifakadt: A saját apjának adta a civilekre szánt pénzt a belvárosi fideszes polgármester

Ennek véget kell vetni.

Kedden a fideszes vezetésű V. kerületi önkormányzat a helyi alapítványok támogatásáról döntött: összesen 55 millió forintot osztottak szét. Juhász Péter csütörtökön a közösségi médiában írta meg, hogy a támogatáshoz jutott szervezetek közül több is a Fideszhez köthető.

Mi több: a polgármester, Szentgyörgyvölgyi Péter annak a szervezetnek is juttatott pár milliót, amelyiknek a saját apja is képviselője.

Juhász Péter Facebook-bejegyzését változtatás nélkül közöljük az alábbiakban:

„Megint úgy osztották ki a belvárosi önkormányzat civil támogatásait, hogy csaknem a felét a helyi Fideszhez köthető szervezetek kapták meg.

A polgármester, Szentgyörgyvölgyi Péter, amióta a kerületet vezeti, több tízmillió forintot játszott át saját édesapja »civil« szervezetének. Idén is kapott a Belvárosi Kisgazda Polgári Egyesület 2,4 millió forintot, ahogy ez elmúlt 10 évben mindig.

Ennek a szervezetnek az egyik vezetője Dr. Szentgyörgyvölgyi Péter, vagyis a polgármester édesapja.

Ennek a szervezetnek a székhelye, Belgrád rakpart 21., megegyezik azzal a címmel, ahonnan Szentgyörgyvölgyi Gábor, a polgármester testvére folytatja a kerületi kampányát, mint önkormányzati képviselőjelölt.

De nem elég, hogy a családnak osztják ki a civil pénzeket, de ráadásul politikai tevékenységre.

Ebben az évben 55 millió forintot kaptak a »helyi civilek«, aminek a felét a Fideszhez kötődő, a polgármester kampányát segítő civil szervezetek kapták.

Lukácsi Katalin képviselőjelölttel közösen ma sajtótájékoztatón jelentettük be, hogy a következő önkormányzati ciklusban megduplázzuk a civileknek juttatott támogatásokat, és kizárjuk a támogathatók köréből a pártos kötődésű álcivileket. Így a kerületi tanulók, idősek, és általában az itt élők érdekében tevékenykedő civil szervezeteknek az eddigi összegek akár tízszerese is jut majd.”

A videót >>ITT<< tudod megnézni.

(Juhász Péter / Facebook)

Valódi Hírek