Megszólalt a Robert Ficót kezelő kórház: Friss hírek érkeztek a meglőtt miniszterelnökről

Szerdán lőttek rá Robert Fico szlovák kormányfőre, a kórház vasárnap friss híreket közölt az állapotáról.

Robert Fico a besztercebányai kórház ápolására szorul a csütörtöki merénylet után

Robert Fico

túl van az életveszélyen,

ám állapota továbbra is súlyos, felépülése pedig még nagyon sokáig el fog tartani – írta meg vasárnap a parameter.sk a besztercebányai kórház igazgatójára hivatkozva.

„A miniszterelnöknek továbbra is intenzív ellátásra van szüksége”

– mondta Robert Kaliňák ideiglenes szlovák kormányfő. Hozzátette:

„a legrosszabb, amitől féltünk, pillanatnyilag nem fenyeget”.

Így történt a Robert Fico elleni merénylet szerdán

Korábban beszámoltunk róla, hogy Robert Fico szlovák miniszterelnökre ötször is rálőttek szerdán. A golyók közül három el is találta a kormányfőt, a legsúlyosabb sérülést a gyomrát ért találat okozta.

A merényletet egy magányos elkövető, Juraj Cintula követte el, akiről egy – azóta törölt – videó is előkerült, amelyben arról beszélt, miért követte el a tettét. Vasárnap reggel mi is megírtuk, hogy a bűnelkövetőt előzetes letartóztatásba helyezte a szlovák bíróság.

Orbán Viktor teljesen gátlástalanul próbál politikai tőket kovácsolni a merényletből. Azt a hazugságot terjeszti, hogy Cintula „baloldali„. Ezzel szemben az igazság az, hogy a merénylő az oroszbarát, volt szpecnazosok által kiképzett neofasiszta Slovenskí Brancival állt szoros kapcsolatban. Ez a csoport pedig hasonló, az orosz katonai titkosszolgálattal (GRU) gyakorlatozó Győrkös István Magyar Nemzeti Arcvonaljához, csak szlovák kiadásban – hívta fel a figyelmet vonatkozó Facebook-bejegyzésében Panyi Szabolcs újságíró.

Valódi Hírek