Drámai fordulat: Végleg eldőlt Robert Fico merénylőjének sorsa

A szlovák lakosságot sokkolták a történtek. A bíróság döntött Robert Fico támadójáról.

Rácsok mögé került Robert Fico merénylője

A Speciális Büntetőbíróság bírája a bazini (szlovákul Pezinok) bíróságon

előzetes letartóztatásba helyezte Juraj C.-t, Robert Fico szlovák miniszterelnök 71 éves merénylőjét

– írta a szlovák aktuality.sk hírportál.

Az ügyészség javaslata alapján meghozott döntés értelmében Juraj C. esetében fennáll a szökés veszélye és az újabb bűncselekmény elkövetésének lehetősége, ezért indokolt az előzetes letartóztatása. A bíróság közölte, egyetértettek azzal, hogy a gyanúsított szabadlábra helyezése kockázatot jelentene a közbiztonságra nézve.

Juraj Cintula beismerő vallomást tett

Mint ismert, a Robert Fico elleni támadás szerdán történt, amikor Juraj C. a szlovák kormány handlovai kihelyezett ülése után közvetlen közelről négy lövést adott le Ficóra. A támadás következtében a szlovák kormányfő súlyosan megsérült. A merénylőt a helyszínen azonnal elfogták és kihallgatták. Juraj C. ellen „védett személy ellen előre kitervelt gyilkosság kísérlete” a vád, amiért

25 évtől akár életfogytig tartó börtönbüntetés is kiszabható.

Juraj C. szombaton a bazini bíróságon zárt ajtók mögött – a mintegy kétórás meghallgatás során – beismerő vallomást tett. Ezt követően a Speciális Büntetőbíróság bírája elrendelte előzetes letartóztatását. Juraj C. fellebbezhet a döntés ellen, azonban addig is őrizetben tartják.

Robert Fico állapota stabil, de továbbra is súlyos

A friss információk szerint

a szlovák miniszterelnök eszméleténél van, állapota stabil, de továbbra is kritikus.

Azt írták, az orvosok folyamatosan figyelemmel kísérik állapotát, és mindent megtesznek a teljes felépüléséért. A merénylet híre megrendítette a szlovák lakosságot, a történtek – politikai oldaltól függetlenül – széles körű együttérzést váltottak ki az emberekben.

A megrázó szlovákiai események ismét ráirányították a figyelmet a politikai szereplők biztonságának fontosságára, és vélhetően további intézkedéseket fognak hozni a védelmük érdekében.

A Robert Fico elleni merénylet ügyében a nyomozás tovább folytatódik, hogy teljes mértékben tisztázzák a támadás körülményeit, valamint hogy feltárják a mögöttes indítékokat is.

Kapcsolódó:

FRISS: Robert Fico eszméleténél van, már látogatót is fogadott a kórházban

Kiderült, mire emlékszik az életmentő műtéten átesett Robert Fico

Újabb hírek érkeztek Robert Fico állapotáról: Túl van a műtéten a meglőtt szlovák miniszterelnök

Valódi Hírek