Rendkívüli: Videóban vallja be Fico merénylője, hogy miért lőtte meg a szlovák miniszterelnököt

Mutatjuk a felvételt!

Megírtuk, hogy Nyitrabányán, a helyi kihelyezett kormányülést követő rendezvényen meglőtte Robert Ficót egy férfi. A merényletet követően a szlovák kormányfő azonnal földre zuhant. Testőrei menekítették ki a helyszínről, és a szolgálati Audiba fektették. A szlovák kormányfő egészségi állapotára vonatkozóan hírzárlatot rendeltek el, úgy tudni, állapota válságos.

Azóta a merénylővel kapcsolatban újabb információk derültek ki. Juraj Cintula korábban az oroszbarát, volt szpecnazosok által kiképzett neofasiszta Slovenskí Brancival állt szoros kapcsolatban. Ez a csoport pedig nagyjából úgy nézett ki, mint az orosz katonai titkosszolgálattal (GRU) gyakorlatozó Magyar Nemzeti Arcvonal, csak szlovák kiadásban – írta vonatkozó Facebook-bejegyzésében Panyi Szabolcs újságíró.

Szerda este egy videó is felkerült az X-re (leánykori nevén Twitterre), ahol a merénylő maga mondja el, mi motiválta.

„Nem értek egyet a kormány politikájával. Felszámolják a médiát, miért támadják az RTVS-t? Miért rúgják ki Mazákot a pozíciójából?”

Az RTVS a szlovák közszolgálati TV, amit Ficóék éppen úgy terveztek most bekebelezni, ahogy Orbánék Magyarországon az MTVA-val tették.

(Clash Report/X/parameter.sk)

Valódi Hírek