Dobrev Klára: Aki azt hiszi, hogy Orbánt jobbról lehet legyőzni, téved

Dobrev Klára, a DK–MSZP–Párbeszéd EP-listavezetője a közelgő választások kapcsán adott interjút.

Reális, hogy a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd szövetsége a biztos szavazók 23-25 százalékának bizalmát élvezi, sőt, a baloldali–zöld, szociáldemokrata politikának még ennél is nagyobb a támogatottsága – fogalmazott Dobrev Klára a Népszavának adott friss interjújában.

Mint mondta, Orbán Viktor brutális rendszeréből a magyarok többségének elege van. Pár éve emberek millióit sikerült felszabadítania a Fidesz uralma alól az ellenzéknek.

„Budapestet, számos várost és kerületet visszahódítottuk 2019-ben”

– emlékeztetett a hárompárti szövetség európai parlamenti listavezetője. Hozzátette, hogy ha azzal az egységes politikával folytatják, akkor 2022 nem vereséggel végződött volna. Mint hangsúlyozta,

észnél kell lenni és nem szabad engedni, hogy az ellenzéket feldarabolják,

mert az Orbánék malmára hajtja a vizet.

Kapcsolódó: Dobrev Klára: Csak az az ellenzéki, aki Orbánt akarja leváltani

Magyar Péterről

Meglátása szerint mivel új szereplőről van szó, így az újdonság izgalma is növeli az érdeklődést az irányába. Ráadásul a NER-ből érkezett, így biztos tud jó pár belső pletykát. Fontos azonban megvizsgálni, hogy Magyar Péter mit képvisel.

„Külpolitikában, Európa-politikában gyakorlatilag a Fidesz irányvonalát viszi, a bezárkózó, szuverenista Magyarország képét jeleníti meg”

– mutatott rá Dobrev Klára, aki elmondása szerint nagyon várja a vitát Magyar Péterrel és Deutsch Tamással.

Kapcsolódó: Válaszolt a közmédia a DK-nak, mégis megszervezik a vitát az M1-en

Mint arra a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője felhívta a figyelmet, a három párt szövetsége háromszor annyi ajánlást gyűjtött az EP-választásra, mint bármely másik hazai párt. Megjegyezte, kulcsfontosságú, hogy kinek hány aktivistája, alapszervezete van. Kiemelte, egészen addig lesznek az ellenzék fő ereje, amíg kormánypárttá nem válnak.

Orbán Viktorról

Dobrev Klára interjújában arra is kitért, hogy mindenkivel hajlandó együttműködni, aki Orbán Viktor rendszerét akarja lebontani. Nem csak Orbán Viktort, hanem annak teljes rendszerét le kell váltani – fűzte hozzá.

Mint mondta, az ellenzék szimbolikus alakjai mindig a Fidesz célkeresztjében lesznek. 2019-ben, amikor nagy sikert aratott az ellenzék, akkor a DK-val és Gyurcsány Ferenccel sikerült győzni.

„Minden ellenzéki párt, amely elfogadta a Fidesz narratíváját és gyurcsányozással akart sikert elérni, az kudarcba hajszolta önmagát és a követőit is. Úgyhogy: Gyurcsánnyal nyerünk, gyurcsányozással veszítünk”

– mutatott rá.

A baloldalról

Hangsúlyozta, hogy világszerte meghatározó lesz az elkövetkezendő években az, amit képviselnek. Ilyen például a hatékonyabb állami közreműködés, a szociális szféra, az emberekkel foglalkozó politika erősítése. Megjegyezte, hogy Európa-szerte a konzervatív és liberális pártok is elindultak a baloldali irányba.

Aki azt gondolja, hogy Orbánt jobbról le lehet győzni, téved.

Hazánkban mindaz, amit az orbáni neokonzervatív politika tönkretett, jobboldali politika soha sem fogja tudni helyrehozni – fogalmazott, hozzátéve, hogy akkor győzhetik le Orbánt, ha nem taktikáznak az elveikkel, hanem odaállnak és határozottan képviselik mindazt, amiben hisznek.

Magyarországot a bajból csak egy szociáldemokrata kormány fogja kirángatni – emelte ki Dobrev Klára, a DK–MSZP–Párbeszéd EP-listavezetője. Mint hangsúlyozta, a politika nem egy valóságshow, a politikának a mindennapi valóságról kell szólnia, például az egészségügyről, az oktatásról, a bérekről, a nyugdíjakról.

Interjújában a választópolgároknak is üzent. Mint mondta, az embereknek azokra kellene szavazniuk, akik biztos pontot jelentenek, akikben megbízhatnak, hogy itt lesznek egy hónap múlva, egy év múlva, két év múlva, négy év múlva is.

„Itt lesznek, amikor leváltjuk Orbán rendszerét, és itt lesznek, amikor tisztességesen kormányozni kell az országot, még 2026 előtt”

– zárta interjúját Dobrev Klára.

Kapcsolódó:

Molnár Csaba Magyar Péternek: „Örülök, hogy ez végre leesett!”

Valódi Hírek