Dobrev Klára Magyar Péternek: Legyen férfi, és ne gyáva, mint Deutsch Tamás!

Dobrev Klára Magyar Péter vitával kapcsolatos álláspontja után üzent.

Mint ismert, Dobrev Klára, a DK–MSZP–Párbeszéd EP-listavezetője immár az ötödik vitafelkérést fogadta el a napokban. Ott lesz a Partizán, az RTL, az ATV, a Blikk, és a Szabadság körei vitáján is. Az ötből háromra Deutsch Tamás és Magyar Péter és felkérést kapott, ám ők megfutamodtak. Magyar kijelentette, hogy mindenekelőtt a köztelevízióban vitázna.

Kapcsolódó: Dobrev Klára felszólította Magyar Pétert, fogadja el az RTL, az ATV és a Partizán meghívását az élő vitára

A DK politikusa ennek kapcsán már többször is hangsúlyozta, hogy a vita demokratikus kötelessége minden politikusnak, aki az emberek felhatalmazását kéri. Pénteki nyílt levelében is kiemelte, hogy vetélytársainak illene rábólintaniuk a felkérésekre, hiszen a magyar emberek bizalmát akarják elnyerni. Lehetnének annyira bátrak, hogy vitába szállnak az ország legfontosabb problémái és a megoldások kapcsán – mutatott rá a Dobrev Klára.

Kapcsolódó: Dobrev Klára: A vita demokratikus kötelessége minden politikusnak, aki az emberek felhatalmazását kéri

Idéztük Dobrev Klára Magyar Péter részére címzett nyílt levelét

” »Legyen férfi, ne legyen gyáva, mint Deutsch Tamás!«

Tisztelt Magyar Péter!

Ön azt nyilatkozta, hogy »én bárhova elmegyek vitatkozni bárkivel (..), de először a köztelevízióba megyünk«.

Pont. Ennyi.

Na álljon meg és vegyen először egy mély levegőt. Hogy hova megyünk először vagy másodszor, így többes számban, nyilvános vitára vagy bárhova, azt nem Ön mondja meg. Sem helyettem, sem nevemben, vagy bárki nevében kérem, így ne beszéljen.

Erről a beszédmódról, egyébként is jó lenne, ha leszokna, mielőtt majd azt is elhiszi magáról, hogy így nem csak beszélhet, hanem cselekedhet is. Sajnos láttunk már ilyen jellemfejlődést ott, ahol Ön töltötte az elmúlt évtizedet.

Persze, írjunk levelet az Orbán-tévének, vagy küldjünk követeket, postagalambokat, vagy bármit. Tegnap már válaszoltam Önnek, ha készült ilyen levél, küldje el és ha tisztességes, aláírom. Azóta is várom a levelet.

A »köztévés« vita nem a többi feltétele, hanem egy a sok közül. Aki azt mondja, hogy CSAK akkor megy el a többi vitára, ha előtte neki Orbán/Rogán megengedte, hogy a köztévében vitatkozzon, az valójában CSAK ki akar bújni a vita alól.

Ne bujkáljon a többi vita elől! Orbán és Rogán döntésére akarja bízni magát, a vitát, a választást, az országot?

Ne engedje meg magának, hogy gyávának gondolják Önt, mint Deutsch Tamást,

mert távol marad az előttünk álló többi vitától!

Ne gyerekeskedjünk!

A vitáról vitatkozunk, ahelyett, hogy az ország legfontosabb problémáiról és a megoldásainkról vitatkoznánk!

Legyen férfi, nőjön fel a demokratikus politikus feladataihoz!

Tüntetni, választókkal találkozni fontos, mi is ezt tesszük. De az egyoldalú beszédek nem helyettesítik a szemtől szembeni vitát.

Ne engedje magának, hogy azt hihessük, hogy úgy viselkedik, mint a Fidesz. Orbán is a vita helyett csak szónokol, a fideszesek vita helyett békemenetekre járnak.

Én először jövő pénteken állok a választók elé a Partizánban listavezetői vitára. Önön múlik, hogy milyen kifogással futamodik meg, vagy mégis ott lesz. Én ott leszek. Ahogy ott leszek a négy másik eddig már bejelentett vitán. Egyik elől sem fogok megfutamodni.

Szerintem írja be a naptárjába: jövő pénteken, azaz május 17-én 19.00 órakor EP-listavezetők vitája a Partizánban.

Aztán lassan majd a vitáról szóló vita mellett arra is fordítson időt, hogy bemutassa pártjának európai programját a választóknak! Jó lenne egyben látni.

Talán eljutott Önhöz, mi tegnap megtettük.

Legyen férfi, ne legyen gyáva, mint Deutsch Tamás!

Üdvözlettel,
Dobrev Klára”

(Dobrev Klára/Facebook/Nyugati Fény)

Valódi Hírek