Mi történt? Súlyos kudarcot vallottak Magyar Péterék, rengeteg helyen nem tudnak elindulni a választáson

Több millió ember nem szavazhat így majd rájuk.

Előzmények

Az elmúlt hetekben Magyar Péter agresszív támadást intézett országszerte az ellenzéki pártok ellen. Ennek talán a legsúlyosabb része az volt, hogy ráindította jelöltjei a sikeres budapesti ellenzéki polgármesterekre is. Ezért még Demszky Gábor egykori főpolgármester is megszólta Varga Judit exférjét, mivel ezzel a húzással lényegileg a helyi Fidesznek dobott egy mentőövet.

Nem sikerült a megyei listaállítás

Kedden délután ugyanakkor azt jelentette be Magyar a Facebook-oldalán, hogy

egyetlen megyében sem sikerült listát állítania a pártjának.

Ezzel eldőlt, hogy a június 9-ei választások után a TISZA párt nem lesz jelen a megyei közgyűlésekben.

A bejelentésről szóló bejegyzést teljes egészében közöljük

„A TISZA párt több ezer önkéntes önfeláldozó munkájának eredményeként pár nap alatt mind a tizenkilenc megyében összegyűjtötte a megyei közgyűlési helyekért történő induláshoz szükséges sok ezer aláírást. Köszönet a segítők munkájáért és a több tízezer támogató aláírásért!

A közösségünk vezetése vállalva azt, hogy ezzel sok segítőnknek és támogatónknak is csalódást okozunk, úgy döntött, hogy a TISZA Párt tiszta jövője és a magyarok bizalmának megőrzése érdekében

nem indul a megyei közgyűlési listákért, nem ad le a Választási Irodákhoz megyei listákat.

Az utolsó napon nagyon sok olyan jelzést kaptunk, hogy a kiválasztott jelöltek között szinte minden megyében vannak álcivil kormánypárti és ellenzéki pártokhoz köthető trójai falovak, olyanok, akiket szándékosan azért küldtek, hogy ártsanak a TISZA Párt hitelességének, ezzel ellehetetlenítve, hogy minél gyorsabban le tudjuk győzni a NER-t és az azt kiszolgáló ellenzéki pártokat.

Sajnos a rendelkezésünkre álló rendkívül rövid idő nem volt elegendő ahhoz, hogy minden jelölt múltját és motivációját tökéletesen fel tudjuk deríteni.

Sajnáljuk, hogy ezzel sokaknak csalódást okozunk, de bízunk benne, hogy a nagyobb cél, hazánk mielőbbi visszavétele érdekében mindenki el tudja fogadni a döntésünket. Köszönjük a rengeteg, hazaszerető, becsületes jelölt jelentkezését! A közös munkát mindenképpen folytatjuk.

A TISZA Párt célja, hogy sok ezer jelentkezőből, a több tízezer támogatónk segítségével, a következő országgyűlési választásáig mind helyi mind országos szinten becsületes, a hazájukért dolgozni kívánó szakembereket találjunk és egy ütőképes és ütésálló csapatot hozzunk létre.

»A haza minden előtt.«🇭🇺❤️🇭🇺”

Az eredeti bejegyzést itt lehet megtekinteni:

(Péter Magyar/Facebook)

Valódi Hírek