A DK alelnöke világossá tette, mi a különbség Magyar Péter és Dobrev Klára politikája között

Dobrevet és Magyart több okból sem lehet egy lapon említeni.

Molnár Csaba hétfői posztjában világossá tette, hogy a Demokratikus Koalíció nem ért egyet Magyar Péterrel, hiszen a legalapvetőbb értékekről is mást gondolnak. A DK és Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök nem akar visszanyúlni sem a 10, sem a 20 évvel ezelőtti Orbán Viktorhoz. Nem köt szövetséget vele, illetve nem tárgyal egy Orbán nélküli Fidesszel sem.

Molnár Csaba bejegyzését változtatás nélkül közöljük alább:

„Sokan kérdezik, hogy alapvetően miben különbözik Dobrev Klára és Magyar Péter politikája. Sok dologban, most hadd mondjak egyet.

Magyar Péter egy lengyel lapnak adott friss interjújában ezt mondta:

»Az 1998-as Orbánhoz szeretnék visszatérni, azokhoz az időkhöz, amikor a gazdaság remekül fejlődött, és semmi sem fenyegette a demokráciát.«

Mi erről nagyon mást gondolunk.

Mert szerintünk meg ott kezdődött minden. Akkor már túl voltunk a székházmutyin, jött Josip Tot és Kaya Imbrahim, Simicska Lajos lett az APEH-elnöke, megtörtént a »hosszú bájtok éjszakája«. Akkor kezdték bevezetni a devizahiteleket, kétéves költségvetést csináltak a Parlament gyengítésére és akkor indult a »csak ne mi nyerjük a legtöbbet« jeligével az ipari méretű korrupció.

Akkor kezdett gazdagodni az Orbán család, a bányák és a tokaji szőlők világa akkor épült ki. Megjelent a rogáni totális média előképe is a Happy End Kft. és az Ezüsthajó Kft formájában, már akkor nagyrészt elfoglalták a közmédiát. Nem folytatom.

Orbán Viktor 1998-ban is ugyanaz volt, mint ma. A különbség nem a személyében volt, hanem a hatalmának korlátaiban. Nem volt kisiklás vagy meghasonulás: a ’98-as Orbánból egyenesen következett a mai.

Mi nem akarunk visszatérni hozzá, sőt összefogni sem akarunk vele. Mi leváltani akarjuk egyszer és mindenkorra. Ez tett minket Magyarország legnagyobb ellenzéki közösségévé, és ha valamiből, hát ebből soha nem fogunk engedni. Nem új Fidesz kell, hanem új Magyarország: egy szabad, élhető, európai Magyarország.

Ez Dobrev Klára politikája.”

(Molnár Csaba/Facebook)

Valódi Hírek