Szász Júlia a Nemzetiben történt baleset előtt már utalt a Rómeó és Júlia veszélyes díszletére

Elárulta, alaposan kidolgoztak minden mozdulatot.

Mint írtuk, félbeszakították a Rómeó és Júlia című előadást pénteken a Nemzeti Színházban, mert baleset történt a színfalak mögött. Két színész, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó súlyosan megsérültek, kórházba kellett szállítani őket. Azóta kiderült, műtétre volt szükségük, de állapotuk stabil.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával nyomoz az ügyben. A történtek után hétfőn Vidnyánszky Attila lemondott a Nemzeti Színház vezetéséről, ám Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter nem fogadta el a kezdeményezését.

Az egyik balesetet szenvedett színész, Szász Júlia korábban már adott interjút a Nemzeti Sportnak az előadásról. Ahogy tavaly nyáron az interjúban mondta, partnere, Herczegh Péter egy jelenetben leugrik Júlia erkélyéről, amely körülbelül három méter magasan van.

„A nász még magasabban zajlik, nem is tudom pontosan, hány méteren lehetünk; szerencsére nem vagyok tériszonyos. Természetesen alaposan kidolgoztunk minden mozdulatot, azt is, amikor Rómeó egy kézzel tartja meg Júliát.

Vigyáznunk kell magunkra, vigyáznunk kell egymásra,

de Péternek megvan a sportos előélete, korábban vívott. Egyébként sportos társulat a miénk, és ez nem csak a fiatalokra igaz”

– részletezte a színésznő.

Szász és Horváth az értesülések szerint pénteken a vastraverzekkel felépített díszlet felső emeletéről zuhant több – egyesek szerint négy – métert hátrafelé.

Kapcsolódó cikkek:

„Nem akarok meghalni!” – Sokkoló részleteket osztott meg a Nemzetiben történt balesetről a magyar írónő


https://nyugatifeny.hu/2023/11/14/hogy-mi-meglepo-dolog-tortent-vidnyanszky-attila-felmondasa-utan

Valódi Hírek