Nincs vége: Szélsebesen mikrofon elé pattant Nagy Márton, miután teljesítették az ukázát

Nagy Márton üzemanyagár-változás kapcsán tett nyilatkozata egészen megdöbbentő.

Nagy Márton „nagyon nagy”, jó irányba tett lépésnek nevezte a Mol 10 forintos üzemanyagár-csökkentését. Ezt egy keddi sajtótájékoztatón mondta el az atv.hu kérdésére.

„Önként” csökkentették az árakat

„Úgy tűnik, megértette mindenki, mit szeretne a kormány,

ennek nagyon örülök, hogy a kooperációt választották az ellenállás helyett. Ez egy nagyon nagy, a jó irányba tett lépés, az, hogy elegendő-e vagy sem, a kormány a jövő héten tudja értékelni. De a szomszédos árak is felfelé mozognak”

– jelentette ki a gazdaságfejlesztési miniszter.

„A régiós árak várhatóan felfelé fognak mozdulni, így van esély, közel vagyunk ahhoz, hogy a magyar üzemanyagár szintje közel kerüljön a referencia értékhez”

– tette hozzá.

A benzinárstop lehetőségét azonban még mindig nem zárta ki.

A kormány zsarolásának engedett a Mol, bajban a benzinkutak

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter néhány nappal ezelőtt személyesen adott ultimátumot az üzemanyag-kereskedőknek. Az Orbán-kormány két hetet adott a Magyar Ásványolaj Szövetség tagjainak, hogy

„önkéntesen” a régiós átlag szintjére csökkentsék az üzemanyagárakat.

A miniszter ezek után újból felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a minden pénteken megjelenő régiós átlaghoz.

A Mol a portál megkeresésére annyit közölt, hogy árazásról nem nyilatkozik. Gépész László, a kis töltőállomásokat képviselő Független Benzinkutak Szövetsége alelnöke piaci tapasztalataira hivatkozva szintén megerősítette információikat.

Kapcsolódó:

Nagy Mártonék zsarolására engedett a Mol: Súlyos következményei lesznek a döntésnek

Valódi Hírek