Arató Gergely: A Fidesznek meg kell szavaznia a DK gyermekvédelmi javaslatát, ha harcolni akar a ped0fília ellen!

Nem hagyják elsüllyedni a témát.

A Fidesz minden erejével igyekszik lemosni magáról azt a gyalázatot, hogy az orbáni ped0filhálózat védelméért elnöki kegyelemhez juttatták a bicskei ped0filsegítőt, Kónya Endrét – fogalmazott Arató Gergely szerdai sajtótájékoztatóján, megjegyezve, hogy Orbán Viktorék ezért is nyújtottak be a minap egy törvényjavaslatot.

A Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese szerint a kormányzó pártnak csupán egy feladata lenne: elmondani, hogy hogyan és miért adtak kegyelmet Kónya Endrének, valamint kifejteni, hogy ebben az egész történetben milyen szerepet játszott a miniszterelnök.

Persze ez is kevés érdemi javítások nélkül. Ha a Fidesz valóban változtatni akar, akkor támogatnia kell a Demokratikus Koalíció és az ellenzék által benyújtott parlamenti kezdeményezéseket. Ezek segíthetnek a bicskeihez hasonló esetek megelőzésében, a gyermekek támogatásában – mutatott rá Arató.

A DK gyermekvédelmi kezdeményezése szigorítaná a ped0filok és segítőik büntetését, örökre eltiltaná őket a gyermekek közeléből. A párt emellett

független, szakértőkből álló bizottság felállítását sürgeti,

hogy az kivizsgálja az állami és egyházi intézményekben történt visszaéléseket. Továbbá a jelenleg Rogán Antal propagandaminisztériumára fordított több mint 500 milliárd forintból egy átfogó gyermekvédelmi programot hajtanának végre – részletezte a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese.

Hozzátette, hogy megdupláznák a gyermekvédelemben dolgozók bérét, a családi pótlékot, valamint több állami támogatást biztosítanának a szakellátásra, a bentlakásos intézmények működtetésére és az önkormányzatok gyermekvédelmi feladataira.

Mindemellett növelnék az állami gondozott fiatalok életkezdési támogatását. Ez a valódi gyermekvédelem, a DK ezt akarja elérni – összegezte Arató Gergely.

Mint hangsúlyozta, változásokra van szükség a valódi gyermekvédelemhez. Ez Orbán Viktor legyőzésével veszi majd kezdetét.

„Mi, DK-sok nem a másik ellenzéki pártot, hanem Orbán Viktort akarjuk legyőzni”

– emelte ki. Hozzáfűzte, hogy amennyiben Orbán június 9-én elveszíti a többségét az EP-választáson, akkor a DK már másnap előrehozott választást fog követelni, hogy ne kelljen 2026-ig várni a kormányváltással, a magyar gyermekek helyzetének javításával.

„Ezért kérünk mindenkit arra, hogy szavazzon a legerősebb ellenzéki listára, a DK–MSZP–Párbeszéd közös, szociáldemokrata–zöld listájára

– mondta Arató Gergely.

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek