Nem mindegy, mit adunk a kisbaba szájába, azaz a biztonságos és praktikus cumi

Ha megkérdeznénk a kisbabánkat, melyik cumit szeretné a boltokban kapható sokféle termék közül, akkor egészen biztosan olyanra esne a választása, amelyik jó minőségű. Beszélni még nem tud, de a ragaszkodásával elárulná, hogy melyik a kedvence, ha többfélét is adnánk neki.

A kicsik ösztönösen tudják, mi a jó nekik, csak hajlamosak vagyunk nem meghallani, vagy észrevenni a jelzéseiket. Ha nem vagyunk erre éberek, azért a védőnők és a kórházak is hiteles forrásnak bizonyulnak, úgyhogy rájuk is érdemes hallgatni.

Ők a Bibs cumi mellett teszik le a voksukat már 1978 óta, amelyek a legjobb anyagokból készülnek, és egyedi megjelenésükkel hívják fel magukra a figyelmet. Az édesanyák pedig a legjobbat akarják gyermekeiknek, ezért megfogadják a szakértők tanácsát.

Melyik a befutó?

A cumik sokfélék lehetnek, egy márkán belül is vannak eltérések mind az anyag, mind a kialakítás tekintetében, és akkor még nem is beszéltünk a színekről. Minden kisbaba más és más, eltérő igényekkel, mindegyiknek más lehet kényelmes. Ahogy az édesanyák mellbimbójának formája sem egyezik meg, úgy a kicsik is más formájú cumikat igényelnek.

Ki kell tapasztalni, hogy mi jó a kisbabánknak, hiszen ő egyedi, és nem biztos, hogy ugyanazt fogja megszeretni, mint a nagyobb testvére. Tartsunk otthon többféle cumit is, legyen mindig tartalék, hogy szükség esetén ne legyen belőle nyűgösség.

Milyen cumik közül válogathatunk?

A Bibs cumik jó választásnak bizonyulnak, de mindig a gyermek életkorához, illetve fejlettségi szintjéhez mérten szerezzünk be egy-egy új darabot. A fej és a cumipajzs formája is eltérő lehet, most megmutatjuk, hogy mi köztük a különbség, és melyik mire jó.

Azt tudni kell, hogy egyik sem jó vagy rossz, csak más. Az egyik kisbaba komfortosnak érzi az egyik típust, míg más gyermek egy másikba szeret bele. Azt mi úgyis észrevesszük, hogy melyiket részesíti előnyben, és akkor abból vásárolunk. Ezt megtehetjük a Ministudio üzletében, illetve weboldalán keresztül is.

A cumifejek típusai

A Bibs védjegye a klasszikus gömbölyű cumifej, ami engedi a két oldalán a nyelvet felemelkedni. Ezzel imitálja a nyelv teljes bimbóra tapadását, a szopizás mozdulatának gyakorlását teszi lehetővé.

A szimmetrikus fej hozzájárul az egészséges fogak és állkapocs fejlődéséhez, ezen nem kell olyan erősen dolgozni a babának, hogy elérje a tojásdad formát. Az anatómiai, azaz a fogszabályozós cumifej teteje kerek, alja lapos, a nyelv kényelmesen rá tud tapadni.

A Bibs cumik feje szilikonból, antiallergén szilikonból vagy natúrkaucsukból készül.

A cumipajzs fajtái

A cumipajzsok anyaga 100% BPA-, PVC- és ftalátmentes, tehát teljesen élelmiszerbiztos. A kör alakú pajzs kissé eláll, és kisebb lyukak segítik a szellőzést. A lepke formájú pedig jobban rásimul a kicsik szájára, de nagyobb felületet hagy lélegezni a bőrnek.

Talán nem meglepő, hogy a Bibs cumik Boheme kollekcióját a bohém stílus ihlette. Nagyon kreatív és esztétikus a dizájn, mindemellett kényelmes, így a babák nagy kedvence.