Nagyon durva botrány: Pofátlan indokkal dobta vissza a rendőrség Vadai Ágnes bicskei pedofilbűnöző elleni feljelentését

Úgynevezett „gyermekvédelem”.

Vadai Ágnes feljelentette a bicskei ped0fil férfit, a rendőrség azonban már aktualitását vesztette az ügy

„Elévülés”-re hivatkozva visszadobta a Készenléti Rendőrség berkeibe tartozó Nemzeti Nyomozó Iroda Vadai Ágnes feljelentését, amelyet a bicskei pedofilbotrány másodrendű vádlottja, Kunstár Béla ellen kezdeményezett . A hatóság azért utasította vissza a feljelentést, mert az abban részletezett bűncselekmény alig több mint 5 (öt!) évvel ezelőtt történt, így szerintük az időközben már aktualitását vesztette – derült ki a Nyugati Fényhez eljutott dokumentumból.

Az Átlátszó április 4-én Milliárdos árbevételű cégben tűnt fel a bicskei pedofilügy másodrendű elítéltje címmel jelentetett meg egy cikket Kunstár Béláról, a bicskei ped0filbotrány másodrendű elítéltjéről. A bűnöző egy olyan céget alapított 2017-ben, amelynek ügyvezetőjévé egy mindössze 19 éves fiatalt nevezett ki.

A cikkben a Kunstárt ismerőkre hivatkozva megjegyezték: nem lenne meglepő, ha a ped0filbotrány érintettje egy anyagilag kiszolgáltatott fiatalt győzött volna meg arról, hogy képviselje a ped0fil férfit, akit éppen a Profit Partner nevű cég alapításának évében, 2017-ben ítéltek el. Kunstár Béláról ugyanis köztudott volt, hogy adótartozással rendelkező céget is megpróbált valakinek a nevére íratni.

Kunstár Béla gyanús dologra vetemedett

Vadai Ágnes a fent említett cikkre hivatkozva kérdezte meg Polt Pétert, „{i}gaz az, hogy a legalább négy áldozatot zaklató
K. Béla (a bicskei pedofilügy másodrendű elítéltje)

gyermekotthonban élő fiatalokat próbált rávenni arra, hogy céges papírokat írjanak alá neki?

Az ellenzéki politikus kérdését a legfőbb ügyész feljelentésként értékelte, és a Nemzeti Nyomozó Iroda részére továbbította. A hatóság megvizsgálta a beadványt, és megállapította, hogy a Kunstár által vezetővé kinevezett B. Martin alkalmazása felvetheti az úgynevezett „intellektuális közokirathamisítás” büntetőjogi tényállását.

Nincs itt semmi látnivaló? Ezért dobták vissza Vadai feljelentését a bicskei pedofil bűne kapcsán

A fenti bűncselekményt az követi el, aki a jog vagy kötelezettség meglétére, megváltoztatására vagy törlésére vonatkozó valótlan adatot foglal közokiratba. Ez esetben ilyen a cég létrejöttét igazoló iratokkal való trükközés is.

B. Martin vezetői jogviszonya 2017. december 20-án indult, azonban hivatalosan csupán 2018. január 29-én lett ez a tény bejelentve a cégnyilvántartási jegyzék szerint. A bejelentés több mint hat évvel ezelőtt történt, a vonatkozó törvény szerint a közokirat-hamisítás 3 év, azonban a valós elévülés a büntetési tétel felső határának megfelelő idő elteltével, legalább öt évvel később szűnik meg.

Részletek a rendőrségi dokumentumból

A fenti esetben az öt éves időtartam 2023. január 29-én telt le, így

a 2024 áprilisi feljelentés kapcsán elévülést állapított meg a rendőrség.

A fenti rendelkezés ellen Vadai Ágnes fellebbezést nyújthat be.

Valódi Hírek