Lehullt a lepel: Sulyok Tamás hamarosan elhagyja az országot – kiderült, miért utazik

Sulyok Tamás Ferenc pápa invitálására a Vatikánba látogat.

Csütörtökön találkozik Sulyok Tamás Ferenc pápával – tudta meg a mandiner.hu. A március 8-án hivatalosan is beiktatott köztársasági elnök mellett a Szentatya kihallgatáson fogadja a Nemzeti Zarándoklat zarándokait is.

Az információt a katolikus egyház és a Sándor-palota is megerősítette. A köztársasági elnök a pápai audiencián feleségével, Zsuzsanna asszonnyal és gyermekeikkel lesz jelen.

A magyar nemzeti zarándoklatot a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia hirdette meg köszönetként Ferenc pápa tavaly április 28–30. között Budapesten tett apostoli látogatásáért.

Ferenc pápa egy éve járt Budapesten

Megírtuk, hogy Novák Katalin 2023. április 28-án pénteken, a Sándor-palotában fogadta Ferenc pápát, megbeszélésük előtt azonban áttekintették az egyházfőnek szánt ajándékokat:

a köztársasági elnök többek között

egy gyermekművészeti albumot adott át

Őszentségének, amelybe magyar gyermekek és fiatalok bibliai témájú alkotásai kerültek, és amelyet kifejezetten a pápának állítottak össze.

Novák Katalin exállamfő mellesleg a pápalátogatás apropóján adott köztársasági elnöki kegyelmet Kónya Endrének, a bicskei gyermekotthon ped0fil vezetőjét mosdató helyettesnek.

Mi a helyzet Sulyokkal?

Nemrég írtunk arról, hogy az államfő a holokauszt áldozatainak emléknapján a parlamentben találkozott a magyarországi zsidó vezetőkkel. A beszéde meglehetősen kínos volt, hiszen az államfő apjának nemzetiszocialista múltjára nemrég derült fény.

Kapcsolódó: Sulyok Tamás kínosan magyarázkodik: Így próbálja kimosdatni a botrányba keveredett apját

A köztársasági elnök nemrég a Vilniusban tartott Három Tenger Kezdeményezés csúcstalálkozón kifejezte Magyarországnak azt a korábbi szándékát és célját, hogy a közép-európai országok közötti politikai, gazdasági, infrastrukturális kapcsolatokat megerősítve, a közös együttműködés révén magasabb szintre emeljék a régió versenyképességét és gazdasági érdekérvényesítő erejét Európában és a világban.

Kapcsolódó: Váratlan helyen bukkant fel Sulyok Tamás: Orbán ellenségével tárgyalt az új köztársasági elnök

A kegyelmi botrányba belebukott Novák Katalin utódja szerint

„Európa felújított templomává válhatunk, ahova erőt meríteni jönnek az emberek”.

Erről múlt vasárnap, a jáki Szent György-templom újraszentelésén beszélt az államfő. Sulyok Tamás azt hangoztatta, hogy „közösségeink megújítására van szükség” (!).

„Újra egymáshoz kell épülnünk, minden akadályt, félelmet, bizonytalanságot, bizalmatlanságot félretéve, habár ez nem könnyű a hűtlenség korszakában, amelyben elveszítjük a kapcsolódás kegyelmi ajándékát”

– fogalmazott a köztársasági elnök.

Kapcsolódó:

Nem áll le Sulyok Tamás: Az államfő ismét belerúgott a kegyelmi botrányba belebukott Novák Katalinba

Valódi Hírek