Gyurcsány Ferenc: Az egy akaratra épülő rendszerek természetellenesek, így meg is buknak

Gyurcsány Ferenc annak kapcsán posztolt, hogy szombaton megkezdte az ajánlásgyűjtést a DK–MSZP–Párbeszéd.

Mint írtuk, a hétvégén az egész országban megkezdte az ajánlásgyűjtést a DK–MSZP–Párbeszéd szövetség. A baloldali–zöld koalíció már korábban megállapodott, hogy közös jelöltekkel vág neki az önkormányzati és EP-választásnak. Ezzel kapcsolatban posztolt a minap Gyurcsány Ferenc a közösségi oldalán.

Mint kifejtette: a világ sokszínű, ezért nyilvánvaló hogy nem azonos a gondolat, az akarat az ellenzéki közösségen belül. Az erre épülő rendszerek természetellenesek, így rendre meg is buknak. Ilyen Orbán Viktor rendszere is – mutatott rá a Demokratikus Koalíció elnöke.

Hozzátette, szombat óta ahhoz kérik a választópolgárok aláírását, „hogy az életet meger*szakoló, csak önmagát elfogadni képes korcs, orbáni világgal szemben egy újat, szabadot, normálist” teremtsenek.

Idéztük Gyurcsány Ferenc bejegyzését

„Az egygondolatú világban is mindig lesznek, akik mást gondolnak. Az egyakaratú világban mindig lesznek, akik mást akarnak. Mert ha körülnézel, akkor azt látod, hogy a világban minden sokféle.

Akkor miért lenne egyféle a gondolat, az akarat? Az egy gondolatra, egy akaratra épülő rendszerek természetellenesek, elkorcsosultak, ezért aztán meg is buknak.

Orbán rendszere ilyen.

Az a politikus, aki csak felkiáltójelekkel végződő mondatokban tud beszélni, az nem képvisel, az követel, az parancsol. Az a politikus, akinek nincsenek kérdőmondatai, az vagy nem kíváncsi rád, vagy nem mer, nem tud kérdezni magától sem, így hite dogmává silányul, kiveszik belőle az élet.

Orbán ilyen politikus.

Szombat óta ahhoz kérjük aláírásukat, hogy az életet meger*szakoló, csak önmagát elfogadni képes korcs, orbáni világgal szemben egy újat, szabadot, normálist teremtsünk.

Köszönjük, hogy velünk együtt küzdenek.”

(Gyurcsány Ferenc/Facebook/Nyugati Fény)

Kapcsolódó:

Gyurcsány Ferenc: Nem vagyunk hajlandók megalkudni Orbánékkal. A mi Magyarországunk élesen szemben áll a Fideszével

Dobrev Klára a Nyugati Fénynek: Nem Magyarországon él az, aki a baloldali közösséget le akarja söpörni az asztalról

Valódi Hírek